MENU SLUIT
zo 22.09.2019
Reggae van eigen bodem!

Pass the Dutch Festival

Pass The Dutch is een initiatief van een aantal Nederlandse Reggae bands die het tijd vonden voor een nieuw gezellig mini-festival voor de echte Reggae liefhebber. Live muziek, DJ’s, een dik soundsystem en Caribisch eten!

Organisator Max Odarty van de Arnhemse cult-reggaeband Super Natural Selection haalt de krenten uit de pap naar Luxor Live. De line-up bestaat uit Jah Reflection, Super Natural Selection, The Frontliners, Jampara & the Batalion, DJ Ewa en DJ Madbwoy.

Jah Reflection

Jah Reflection is een multiculturele band die bestaat uit vier vrouwen en vijf mannen die muziek maken met een positieve boodschap. Jazz, soul, afro en rock in een reggae jasje met diepe baslijnen, groovende riddims en swingende blazers.

Super Natural Selection

Super Natural Selection is een rootsrock reggae band die diep geworteld is in Gelderland. Deze band kent een Surinaamse kern en maakt eigen nummers in zowel Engels als Sranang Tongo. Lekkere reggae vibes die je een ‘natural high’ geeft!

The Frontliners

Door omstandigheden heeft Strawl & Black Lion moeten afzeggen. Gelukkig hebben wij The Frontliners aan de line-up toe kunnen voegen!

Alle leden van The Frontliners hebben hun sporen al verdiend in bekende Nederlandse Reggae bands zoals Goldy Locks, Dreadless, Poor Man Friend, Natural Nation en The Hague Reggae All Stars. De inspiratie voor hun muziek halen ze vooral uit de boodschap van Jah en uit oude roots reggae. Ze spelen eigen repertoire met hier en daar een cover en met een hoofdrol voor mooie vocale harmonieën!

Jampara and the Batalion

Jampara And The Batalion is ontstaan uit de samenwerking van Ras Jampara uit Burundi en Aston Barrett, bassist en leider van de legendarische Wailers. Jampara werkt sinds 1992 intensief samen met The Wailers en was zelfs de eerste zanger na Bob Marley die met de band tourde. Met The Batalion vertolkt hij sublieme roots-reggae gemixt met zijn Burundi roots.

DJ Ewa

DJ Ewa (Iwan Huyck) heeft een enorme bijdrage geleverd aan de Reggae cultuur in Nederland; als lid van de legendarische Easy Time Crew en DJ op verschillende Reggae avonden waaronder zijn eigen Blazing Friday.

DJ Madbwoy

In Luxor Live kennen we Earl Maddy al als drummer van de band The Dubbeez. Als Madbwoy is hij één van de meest gewaardeerde dancehall en reggae dj’s van het land!

Willow Hifi

Geïnspireerd door de soundsystem cultuur uit Jamaica en de hifi International speakers van Philips, is Willow hifi ontstaan. Vintage, een beetje rauw qua uitstraling en verfijnd in geluid en bij Pass the Dutch verantwoordelijk voor het geluid.