MENU SLUIT
wo 17.10
2018 tour

Paul Carrack

Luxor Live haalt met Paul Carrack één van de beste Britse singer-songwriters aller tijden naar Arnhem voor ‘seated’ show in de Parkzaal van Musis.

Carrack, ook wel “The Man with the Golden Voice” genoemd, maakt midden jaren zeventig voor het eerst internationaal faam als tekstschrijver en bandlid van pubrock-formatie Ace. Daarnaast is hij sessiemuzikant bij The Pretenders, The Smiths en Roxy Music en bouwt hij vanaf begin jaren tachtig aan zijn solocarrière. Bij het grote publiek wordt de inmiddels 65-jarige Carrack vooral bekend als een van de leadzangers van de supergroep Mike and The Mechanics. Samen met onder meer Mike Rutherford (Genesis) scoort hij wereldhits als ‘All I Need Is A Miracle’, ‘Over My Shoulder’ en ‘The Living Years’.

Als solo-artiest scoorde Carrack in Nederland hits met ‘I Need You’ en ‘Dedicated’. Hij heeft samengewerkt met Eric Clapton, BB King, Simply Red, Ringo Starr, Elton John, maar ook met Roger Waters en zijn megaproject ‘The Wall Live’ in Berlijn, waar 250.000 mensen op af kwamen. Daarnaast schreef Carrack door de jaren heen ook klassiekers voor anderen, zoals ‘How Long’ en ‘Love Will Keep Us Alive’ voor The Eagles.