MENU SLUIT
wo 17.10.2018
Support: Tessa Belinfante

Paul Carrack

Luxor Live haalt met Paul Carrack één van de beste Britse singer-songwriters aller tijden naar Arnhem voor ‘seated’ show in de Parkzaal van Musis.

Paul Carrack

Carrack, ook wel “The Man with the Golden Voice” genoemd, maakt midden jaren zeventig voor het eerst internationaal faam als tekstschrijver en bandlid van pubrock-formatie Ace. Daarnaast is hij sessiemuzikant bij The Pretenders, The Smiths en Roxy Music en bouwt hij vanaf begin jaren tachtig aan zijn solocarrière. Bij het grote publiek wordt de inmiddels 65-jarige Carrack vooral bekend als een van de leadzangers van de supergroep Mike and The Mechanics. Samen met onder meer Mike Rutherford (Genesis) scoort hij wereldhits als ‘All I Need Is A Miracle’, ‘Over My Shoulder’ en ‘The Living Years’.

Als solo-artiest scoorde Carrack in Nederland hits met ‘I Need You’ en ‘Dedicated’. Hij heeft samengewerkt met Eric Clapton, BB King, Simply Red, Ringo Starr, Elton John, maar ook met Roger Waters en zijn megaproject ‘The Wall Live’ in Berlijn, waar 250.000 mensen op af kwamen. Daarnaast schreef Carrack door de jaren heen ook klassiekers voor anderen, zoals ‘How Long’ en ‘Love Will Keep Us Alive’ voor The Eagles.

Tessa Belinfante

De stem van supportact Tessa Belinfante is een poort naar haar hart en soul. Ze neemt je mee op een interessante reis door haar leven en maakt daarbij gebruik van een uiterst getalenteerde band die haar stem versterkt met strakke beats, bas en ingenieuze gitaarriffs. Tessa timmert al even aan de weg en sleepte in 2008 de publiekstrofee bij de Grote Prijs van Nederland in de wacht met haar voormalige band Two Way Radio. In 2012 behaalde ze een derde plaats in ‘Team Trijntje’ bij The Voice of Holland. Nu staat ze op haar eigen benen met een ijzersterk debuut ‘Fly As We Fall’, dat ze maakte met haar drummer en producer Phillipe van Schil met wie ze al twaalf jaar samenwerkt.