MENU SLUIT
wo 28.03
LAVALU & friends

Piano Day

“Waarom heeft de wereld een piano dag nodig? Om meerdere redenen. Maar vooral, omdat het geen kwaad kan om de piano en alles eromheen te vieren: pianisten, componisten, pianobouwers, pianostemmers, verhuizers en als belangrijkste, de luisteraar. ” – Nils Frahm

Piano Day is een jaarlijks terugkerend wereldwijd evenement, opgericht door muzikant/ componist Nils Frahm. Het doel van de dag is om een platform voor piano-gerelateerde projecten te creëren, ontwikkeling te bevorderen en om de eeuwenoude vreugde van het spelen van piano te blijven delen. Alle soorten pianoliefhebbers kunnen op één of andere manier meedoen en de dag vieren.

De Arnhemse singer-songwriter, pianist en actrice LAVALU (Marielle Woltring) organiseert de dag in Nederland voor de derde maal, deze keer in Luxor Live. Toen LAVALU op zoek was naar inspiratie voor haar soloalbum Solitary High kwam zij onder andere bij Frahm en Piano Day terecht. Frahm maakt voor elke editie een playlist waarvoor je een nummer kunt insturen. LAVALU stuurde haar nummer ‘Waiting’ in, dat werd geaccepteerd en meteen vrij hoog in de lijst kwam te staan. Kort daarna werd zij door het team van Nils Frahm gebeld met de vraag of zij Piano Day in Nederland wilde organiseren.

LAVALU is de host van de avond en nodigt een aantal bevriende artiesten afkomstig uit diverse genres uit.