MENU SLUIT
wo 28.03.2018
LAVALU & friends

Piano Day

Piano Day is een wereldwijd feestje waar op allerlei manieren en tot in de verste uithoeken van de planeet de piano wordt gevierd. Nils Frahm -componist en pianist uit Berlijn- begon hiermee in 2015 op de 88e dag van het jaar (een piano heeft 88 toetsen 😉 ).

Toen hij een playlist hiervoor samenstelde sprong de song “ aiting” van de arnhemse pianiste en artiest LAVALU in het oog van Nils en zijn team. Zij vroegen spontaan hierop of LAVALU voor Nederland niet Piano Day wilde organiseren, waarop zij uiteraard geen nee kon zeggen. Dit werd een underground succes en 2016 en ’17 met twee uitverkochte edities in respectievelijk Musis en Uw Pianowinkel.

Nu organiseert LAVALU dit voor het 3e jaar in de grote zaal van Luxor Live. De piano staat niet op het podium, maar het publiek zit er omheen, waar je het zweet op de handen van de pianisten kan zien. LAVALU nodigt artiesten van hoog niveau uit alle muzikale windrichtingen uit zolang ze hun muziek maar spelen… op de piano. Pop, klassiek, jazz, alles kan voorbij komen. De artiesten die meedoen worden in de weken voorafgaand aan Piano Day bekend gemaakt. Hou het event op Facebook in de gaten!