MENU SLUIT
do 25.10.2018
ft. Lucie Thorne

Pieta Brown

Pieta Brown is een Amerikaanse singer-songwriter die een mix maakt van folk, soul en country. Haar oeuvre bestaat uit een tikkeltje dromerige, bezwerend mooie songs; liedjes die een beetje in de lijn liggen van iets tussen Lucinda Williams en Frazey Ford. Ook onder collega musici is ze erg geliefd. Op haar laatste album Postcards zijn onder meer Mark Knopfler, Calexico, David Lindley en Carrie Rodriguez te horen met een gastbijdrage.

Pieta is zelf te horen op albums van Amos Lee, The Wood Brothers en de laatste drie albums van Calexico. Ook nam zij samen met Marlon Williams een duet op. Jaren geleden was zij slechts éénmaal eerder in Nederland te bewonderen bij een exclusief optreden op het Blue Highways festival, dus het werd hoog tijd voor haar om deze kant van de oceaan op te komen.

Lucie Thorne

Pieta Brown neemt deze avond niemand minder dan Lucie Thorne als muzikaal begeleidster mee! Deze Australische singer-songwriter is in de scene als solo-artiest net zo bekend als Pieta zelf, met wie ze overigens al eerder samenwerkte. Lucie creëert een prachtige warme sound met haar gitaar, haar unieke stem en poëtische teksten.