MENU SLUIT
vr 27.10.2017
OOR-podium

Popronde + officiële afterparty

Ook dit jaar trekt het grootste rondreizende popfestival van het land weer naar Arnhem. Zoals altijd gratis toegankelijk, en zoals altijd ook de plek om nieuwe acts te ontdekken die over niet al te lange tijd de smaakmakers van de Nederlandse clubs en festivals zullen zijn. Luxor Live is net als vorig jaar geselecteerd als OOR-podium en ook vindt de traditionele afterparty weer bij ons plaats.

Het tijdschema ziet er als volgt uit:

20.30 Zaal open
21.00 Tom Tukker
22.00 Yasmine
23.00 The Dawn Brothers
00.00 Kauw
01.00 Quibus

Tom Tukker

“Ik wil liedjes schrijven”. Met dat idee ging Tom Tukker naar IJsland. Dat dat gelukt is, mag je opmaken uit het feit dat hij zijn EP ’RAIN’ op 31 maart heeft gepresenteerd in Bitterzoet. Met zijn single ‘Rain is Gone’ werd hij 3FM Serious Talent. Tom schrijft persoonlijke liedjes welke hij op zijn nieuwe EP begeleidt met piano, strijkers, synths en drums.

Yasmine

Poppy liedjes die veel te hard gespeeld worden. Doet pijn aan de oren en zit daarna nog maanden in je hoofd. De band is in 2016 geboren te Amsterdam, heeft de finale van de Amsterdamse Popprijs gehaald en de 1e single uitgebracht, genaamd ‘Chocolate Fingers’. Onlangs hebben ze hun debuut-EP Honey uitgebracht. Waarom hebben ze zoveel amps nodig?

The Dawn Brothers

De Dawn Brothers overrompelen met uitmuntende muzikaliteit het publiek als een bliksemstoot om vervolgens met heerlijk zompige grooves te beklijven. Deze jonge Rotterdammers laten zich inspireren door blues, gospel en sixties rock en vertalen dat met ongekende muzikaliteit naar hun eigen originele muziek. Album: ‘Stayin’ Out Late’ (V2 Records, 03/17)

Kauw

LIVE ANALOG HOUSE, that is what we stand for.
De electronische muziekscene wordt gedomineerd door dj’s. Kauw laat zien dat het ook anders kan; een live alternatief dat zeer dansbaar, organisch en electronisch tegelijk is. Actief sinds 2013. Kauw was eerder te zien op het Into The Woods Festival, Wicked Jazz Sounds Festival en zelfs in Het Concertgebouw.

Quibus

Onder de naam Quibus produceert Martijn Holtslag elektronische droommuziek. Psychedelische gitaren, analoge synths, mysterieuze vioolklanken, diepe baslijnen en vervreemde vocalen. Een trip die even betoverend als dansbaar is. Denk Bonobo, Four Tet, Nils Frahm, Bibio, Trentemoller, Weval gespeeld door een zeskoppige live band met viool en blazer.