MENU SLUIT
zo 22.05.2016

Qeaux Qeaux Joans

De van origine Arnhemse zangeres en muzikante Qeaux Qeaux Joans heeft de binnen- en buitenlandse muziekpers al sinds haar debuutplaat “No Man’s Land” weten te overtuigen. De muziek op het album werd door haar zelf omschreven als alternatieve rhythm & blues en heeft ervoor gezorgd dat haar naam linea recta doorschoot naar de eredivisie van de Nederlandse popmuziek.

Sinds 2014 leeft Qeaux Qeaux Joans tussen Amsterdam en Berlijn en heeft haar muzikale richting een opmerkelijke wending genomen. Met het verschijnen van “The Ritual” in datzelfde jaar werd duidelijk dat de muzikale gelaagdheid dieper ging dan op haar debuut en het album daarmee op een nog hoger plan terechtkwam. Het geluid op “The Ritual” was complexer, bombastischer en bevatte een filmische ondertoon waardoor critici, geheel terecht, al snel repten over een opwaartse beweging richting avant-garde muziek. “The Ritual” kan het beste worden omschreven als een modern en complex stuk popmuziek dat verschillende crossovers bewerkstelligt. Klassieke componenten zoals piano en strijkers worden afgewisseld met vlagen elektronica en natuurlijk Qeaux Qeaux’s sublieme stemgeluid vol emotie en dynamiek. De plaat is een ode aan de eeuwige strijd van emoties voortkomend uit innerlijke conflicten die de mens maakt tot het wezen dat het is.

Luxor Live is één van de zalen waar Qeaux Qeaux Joans solo met akoestisch instrumentarium in een intieme, sfeerrijke setting haar nieuwe muziek speelt met speciale aandacht voor “The Ritual”, in alle puurheid en eenvoud.