MENU SLUIT
wo 25.10.2017
Kroese presents

Quiet Hollers + Christof van der Ven

Kroese presents: Quiet Hollers + Christof van der Ven

Quiet Hollers is het geesteskind van singer-songwriter Shadwick Wilde. De vijfkoppige band kleurt met hun muziek een herfstig landschap en is daarmee ook de perfecte soundtrack voor dat seizoen.

Hun laatste, titelloze, album is zeker niet onopgemerkt gebleven. De indie band uit Louisville, Kentucky wisselt uptempo nummers af met iets rustigere liedjes en doorbreekt de grenzen van de rootsmuziek, met invloeden uit de indierock, alternative country, college rock en post punk. Nummers ‘Mont Blanc’ en ‘Aviator Shades’ werden al opgepikt door Starbucks en ‘Cote d’Azur’ en ‘Flood Song’ werden gebruikt in tv shows. Voor liefhebbers van Damien Jurado, The National en Band Of Horses.

Christof van der Ven

Christof van der Ven verliet als vroege twintiger het Brabantse plaatsje Handel en toog naar Ierland met de droom full time muzikant te worden. Zijn solo-carrière kwam pas van de grond nadat hij naar London en hij ging toeren als support act met bands als Bear’s Den, The Staves en The Boxer Rebellion. In het begin van 2016 werd hij zelfs gevraagd om toe te treden tot Bear’s Den, waarmee hij op tot de verbeelding sprekende festivals als Glastonbury, Rock Werchter en Pinkpop speelde en een tour door de VS deed. In 2016 verschenen de EP ‘Montreal’, met daarop vier onderscheidende indiefolk-tracks. Nieuw solo-materiaal kunnen we elk moment verwachten.

Kroese presents

Een keer in de zoveel tijd valt in onze samenwerking met Kroese alles op zijn plaats. Vanaf de eerste noot die men van ‘Amen Breaks’, het nieuwe album van Quiet Hollers hoorde waren zij razend enthousiast. Een album dat hoog in de persoonlijke jaarlijstjes van de medewerkers gaat eindigen. Sinds Christof van der Ven met de Britse band Bear’s Den al eens live bij Kroese in de winkel speelde, houden ze ook zijn solo activiteiten scherp in de gaten. Een perfecte Kroese Presents!