MENU SLUIT
za 16.04.2016
Avond vol live optredens, gekleurd vinyl en dj-battles!

Record Store Night

Luxor Live slaat de handen ineen met lokale platenzaken Kroese en Waaghals. Samen presenteren zij een eerste editie van Record Store Night. Met deze avond wordt de internationale feestdag waar onafhankelijke platenzaken worden geëerd door artiesten en liefhebbers verlengd. Muziekliefhebbers worden deze avond verwend met live optredens, gekleurd vinyl en dj-battles.

Programma Record Store Night

Als de deuren van Kroese en Waaghals sluiten en de laatste instore sessie is afgelopen, openen de deuren van Luxor Live. Muziekliefhebbers genieten hier van een live programma. Op het podium staan onder andere gitarist en tekstdichter Anne Soldaat en Stuurbaard Bakkebaard, bekend om het onconventionele gebruik van instrumenten. Dj’s Sven Hammond en Ivan Peroti proberen elkaar om de beurt loef af te steken in een sappige dj-battle met de beste muziek. Ook Donnerwetter mannen Wout Kemkens en Rocco Ostermann zullen hun invloeden, helden en guilty pleasures op de platenspelers gooien. De lopende encyclopedieën van Kroese zullen afsluiten met een denderende dj-set.

19.30     Zaal Open
20.15     Anne Soldaat
21.15     Stuurbaard Bakkebaard
22.00     Rocco Ostermann vs. Wout  Kemkens
23.00     Ivan Peroti vs. Sven Hammond
00.00     Kroese DJ Team

Record Store Day

Op geen andere dag komen meer dan 3.000 artiesten en miljoenen muziekliefhebbers wereldwijd bij elkaar om de kunst van muziek in de onafhankelijke platenzaak te vieren. Met instores, meet&greets, exposities en lezingen in meer dan 2.000 onafhankelijke platenzaken is Record Store Day het grootste en tegelijk het meest intieme muziekevenement ter wereld. Dit jaar valt Record Store Day op zaterdag 16 april.

Samenwerking

Record Store Night is tot stand gekomen in samenwerking tussen poppodium Luxor Live en lokale platenzaken Kroese en Waaghals. Samen willen ze muziekliefhebbers er op wijzen dat een platenwinkel dé plek is om aan nieuwe muziek te komen en advies te krijgen en een poppodium dé plek om als eerste de plaat live te horen en een handtekening te bemachtigen.