MENU SLUIT
do 21.03.2024
Nederpop

Roberto Jacketti & The Scooters

De Nederlandse popgroep Roberto Jacketti & The Scooters, bekend van onder andere de hit ‘I Save the Day’, komt naar Luxor Live! De band, met zanger Erik van der Hoff als bekendste lid, neemt het publiek mee op een bijzondere reis door de tijd.

Roberto Jacketti & The Scooters spelen niet alleen hun eigen hits, maar ook andere bekende hits uit de jaren 80. Daarnaast halen de heren kostbare herinneringen met elkaar op.

Roberto Jacketti & The Scooters

Roberto Jacketti & The Scooters werd in 1980 opgericht door middelbare scholieren Robbert Jak en Erik van der Hoff. Met de komst van bassist Rob Blanchemanche, drummer Jeroen Booy, gitarist en toetsenist Bart Corver en saxofonist Barend Middelhoff was de band compleet. Hun naam, een speelse ver-italiaanste versie van de naam van toetsenist Robbert Jak, werd al snel een begrip in Nederland. In 1984 braken ze definitief door met de hit ‘I Save the Day’. De muziek van de band brengt mooie herinneringen uit de jaren 80 met zich mee. Eind 1989 kwam er destijds een einde aan de band. De bandleden gingen ieder hun eigen weg, maar de vriendschap bleef altijd bestaan. Zanger Erik van der Hoff bleef bekend als producer en presentator van diverse televisieprogramma’s.