MENU SLUIT
vr 20.09.2019
Support: Rood Adeo

Robin Borneman

De wereldberoemde Osse singer-songwriter Robin Borneman komt met het slotstuk van zijn Folklore trilogie terug naar de grote zaal van Luxor Live!

Robin Borneman

Voordat Borneman aan de ‘Folklore’ trilogie begon, bracht hij in 2012 met ‘Home’ in eigen beheer zijn debuutalbum uit. In 2013 werd hij via een cover van Tom Waits (een van zijn inspiratiebronnen) die hij op YouTube had geplaatst opgemerkt door het Amerikaanse (hard)rock-orkest Trans Siberian Orchestra (TSO) en werd prompt ingelijfd als zanger van één van de grootste stadionacts van Amerika. Sindsdien speelt hij jaarlijks gedurende twee maanden – in november en december – zo’n 60 stadionshows op rij voor gemiddeld 15.000 bezoekers per concert. Daarmee komt hij aan grofweg een miljoen toeschouwers op jaarbasis, een statistiek die door geen enkele Nederlandse act wordt geëvenaard, laat staan overtroffen. Kort nadat hij zich bij TSO voegde ontstond het ambitieuze idee wat tot de ‘Folklore’ trilogie zou leiden.

De show is semi-seated; zodat u zelf kan kiezen of u wilt zitten of staan tijdens het concert.

Folklore III

Net als deel I (2015) en deel II (2017) staat ook ‘Folklore III: The Cradle Tree’ bol van de symboliek. De poëtische trilogie vertelt het verhaal van een reiziger zonder naam, een vagebond die op zoek is naar zijn identiteit. Onderweg ondergaat hij diverse beproevingen, leert hij afscheid te nemen, lief te hebben en af te rekenen met zijn demonen. Daar waar deel I vooral avontuurlijk en experimenteel is en deel II bovenal duister en zwaar, is ‘Folklore III’ liefdevoller en universeler. De teksten zijn persoonlijker en gaan over bezinning, realisatie, liefde en wijsheid.

Rood Adeo (support)

Al meer dan twee decennia levert Rood Adeo obscuur-romantische albums van hoog niveau af. Mensen kunnen hem kennen als spil en frontman van de band Nighthawks at the Diner. Met deze band verwierf Rood veel aanzien in binnen- en buitenland. Tegenwoordig opereert Rood onder zijn eigen naam: Rood Adeo. Rood’s muziek wordt vaak omschreven als het Europese antwoord op Nick Cave, Tom Waits en Leonard Cohen. De muziek is onmiskenbaar pop, maar sterk gemarineerd in jazz, klassiek, blues en folk.