MENU SLUIT
vr 16.02.2018
Support: February Moon

Robin Borneman

Robin Borneman is bij ons uitverkocht maar er zijn nog kaarten voor zijn show bij Tivoli De Helling, via: https://www.dehelling.nl/agenda/18969/robin-borneman

Het recente leven van Robin Borneman laat zich het beste omschrijven als een spannend en muzikaal boek; als een jongensdroom die is uitgekomen. In 2013 werd deze in het Brabantse Oss geboren zanger-muzikant via een YouTube filmpje ontdekt door Trans-Siberian Orchestra (TSO), een 20-koppig rock-orkest uit de Verenigde Staten. TSO is een van de meest succesvolle Amerikaanse muziekproducties ooit, met meer dan 10 miljoen verkochte albums en evenzoveel tickets. De eerder dit jaar overleden TSO-oprichter en producer Paul O’ Neill was dusdanig onder de indruk van Robins ‘whiskey voice’ dat hij hem direct een vaste plek in de band gaf.

Robin Borneman

De man die uitverkochte stadions in Amerika bezweert met zijn rauwe stem heeft echter ook een heel diepzinnige, gevoelige, ja zelfs filosofische kant. Een kant die muzikaal bijna haaks staat op wat Robin bij zijn Amerikaanse broodheer doet. TSO’s symfonische, progressieve rockmuziek versus zijn eigen mix van donkere roots, blues, folk, country en filmmuziek. Een stijlencombinatie die verbaast, verrast en ontroert; die tot de verbeelding spreekt, en de luisteraar meeneemt op avontuur. In zijn meeslepende nummers vol dynamiek -noem het gerust mini-hoorspelen- beschrijft en bezingt de eigenzinnige Borneman zijn moed, wanhoop, angst en liefde voor de wereld in liederen die uiteenlopen van heel klein en kwetsbaar tot zeer bombastisch en vlijmscherp.

Trans Siberian Orchestra

In november en december trekt Robin als zanger van Trans Siberian Orchestra (één van de grootste stadionacts van Amerika) voor het vijfde opeenvolgende jaar weer langs de oostkust voor een tournee van zo’n 60 stadionshows voor gemiddeld 15.000 bezoekers per concert. De afgelopen vier jaar trad hij in de V.S. met T.S.O. dus al eerder op voor miljoenen mensen en sloot hij met dit muzikaal epische gezelschap in juni 2015 bovendien ’s werelds grootste hardrockfestival Wacken Open Air in Duitsland af voor ruim 80.000 bezoekers.

In de tussentijd zat hij niet stil. Hij was jarenlang frontman van de electronic rockband Dearworld; stond als solo-artiest in het voorprogramma van de Ierse band Villagers; en bracht zijn solo-albums Home (2012) en Folklore I: The Waving Days (2015) uit. Laatstgenoemde is het eerste deel van een poëtische trilogie over een reiziger zonder naam. Ook participeerde hij aan de albums Vim & Vigor (2014) en Oscillation (2017) van zijn vrienden van Navarone. Afgelopen twee jaar werkte Robin intensief aan Folklore II en deed dit jaar onder meer de aftershow van Eddie Vedder in AFAS Live in Amsterdam en de support van Kiefer Sutherland & his band in 013 Tilburg.

Folklore II

Op 6 oktober verscheen het tweede deel van Bornemans epische drieluik. Een zowel muzikale als lyrische trip die je niet in de koude kleren gaat zitten. In Luxor Live speelt Robin Borneman een seated show met band.

February Moon (support)

Support komt van February Moon. Met hun alternatieve popmuziek, geïnspireerd door o.a. Daughter, Sigur Rós en The XX, neemt February Moon je mee in hun persoonlijke wereld waarin je weg kan dromen. Het ene moment breekbaar en het andere moment fel, bezwerend en intens, neemt de band je mee op reis. Soms meanderend langs gedachten, begeleid door fragiele pianolijntjes en dan ineens, als de emotie je overvalt, word je wakker geschud door een ‘wall of sound’ die hard binnenkomt.

Nadat February Moon in 2016 de 30e uitreiking van de prestigieuze ‘Roos van Nijmegen’ won bracht de band in februari 2017 onder het licht van de volle maan hun debuut-EP ’All We Ever Do’ uit in een uitverkocht Merleyn. Hierop staan 4 songs die laten horen hoe verstild, kwetsbaar en euforisch, bombastisch de band kan zijn. Eind januari komt de band met nieuw materiaal; ‘The Woodstock Sessions’. Een serie van 4 live video’s opgenomen in de Woodstock Recording Studio te Enschede.