MENU SLUIT
vr 03.03.2017
'Birds and Busy People' album presentatie

Rogier Pelgrim

Op vrijdag 3 maart a.s. presenteert Rogier Pelgrim zijn nieuwe album ‘Birds and Busy People’ in Luxor Live Arnhem. De Wageningse muzikant heeft zichzelf opnieuw uitgevonden. Met zijn 2e album kiest Pelgrim voor een meer bandbenadering en werd daarom de assistentie ingeroepen van indie-producer Pim van de Werken. Met de albumtitel doelt de zanger op de gejaagdheid van het moderne bestaan, maar daarnaast ook zijn behoefte aan stilte en rust.

BLØF en anderen

Qua inspiratie put Rogier uit zijn eigen omgeving en schreef 10 persoonlijk getinte nummers. Het nummer ‘Young Heart’ schreef Pelgrim samen met BLØF voorman Paskal Jakobsen, ook hoorbaar als backingvocalist. Peter Slager werkte in de studio mee met de totstandkoming, evenals Room Eleven gitarist Arriën Molema. Self made man Pelgrim kreeg via een zeer succesvol verlopen crowdfundingscampagne ter financiering van de plaat de handen reeds op elkaar.

Pelgrimsroute

‘Birds and Busy People’ kreeg gestalte tijdens een lange wandeling, onderweg naar Santiago De Compostella. Rogier deed zijn achternaam eer aan en liep 450 kilometer van de oude pelgrimsroute. Hij vertelt daar over: “Als je een aantal weken achter elkaar niets anders doet dan lopen dan heb je genoeg tijd om na te denken. Even geen mail, geen agenda en geen social media. Het is een prima medicijn tegen stres. Je zintuigen maken een soort ontwikkeling door. Plotseling komt alles veel intenser binnen. Ik weet nog dat ik onderweg mijn ogen dicht deed en luisterde naar het zingen van de vogels”.

Topsong Radio 2

Rogier Pelgrim schuwt actuele maatschappelijke thema’s niet en wil met de verkiezingen in het vooruitzicht ook zijn bijdrage aan het debat leveren. Met de single ‘Won’t Go Back’ vroeg Rogier eerder al aandacht voor een groep zogenaamd ongedocumenteerde vluchtelingen uit Amsterdam. Zijn kerstsingle ‘Welcome Here’ kreeg op Radio 2 veel airplay toen deze werd uitgeroepen tot Top Song.

In 2012 kreeg Pelgrim veel bekendheid toen hij de Grote Prijs van Nederland won, datzelfde jaar stond hij in de finale van het succesvolle televisieprogramma De Beste Singer Songwriter van Nederland. Gelukkig bleef het daar niet bij, zo speelde hij afgelopen jaar op Concert At SEA. De zanger deed de afgelopen jaren een onvermoeibare kruistocht door de vaderlandse popscene en heeft al ruim 650 optredens op zijn naam staan. Hij deed onder andere het voorprogramma van Andy Burrows, Blaudzun, Janne Schra, BLØF, Handsome Poets en Newton Faulkner.