MENU SLUIT
vr 28.04.2023
Catch A Fire tour

Rootsriders

Rootsriders is al jaren één van de bekendste Bob Marley tribute bands ter wereld en zet 50 jaar na het verschijnen van Catch A Fire dit iconische album nog eens extra in de schijnwerpers! De band laat in Luxor Live andermaal zien waarom zij in de afgelopen 17 jaar zijn uitgegroeid tot “de beste Marley tribute band ter wereld!” (aldus BBC Radio)

1973 was het jaar van de internationale doorbraak van Bob Marley, de onbetwiste koning van de Reggae met het album Catch A Fire. Met z’n zwoele en opzwepende ritmes, z’n sociaal bewogen teksten en een boodschap van universele liefde groeide hij samen met z’n begeleidingsband The Wailers uit tot één van de allergrootste smaakmakers van de muziekgeschiedenis. Veel te jong, hij was pas 36, stierf hij in 1981 aan de gevolgen van kanker, desalniettemin een zeer omvangrijk en indrukwekkend oeuvre achterlatend.

Rootsriders

Rootsriders werden ooit opgericht ter herdenking van Bob Marley’s 25e sterfdag en de band is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live-circuit. Zangeressen Giovanca Ostiana en Shirma Rouse, alsmede oud The Voice runner-up Mitchell Brunings, wiens blind audition van – uiteraard – een lied van Marley wereldwijd viral ging, zijn bekende oud-leden. De huidige zanger Mo Ali werd zoals dat tegenwoordig gaat via sociale media gevonden in Sudan. De band haalde begin 2022 de finale van het SBS6 programma ‘The Tribute, Battle of the Bands’.