MENU SLUIT
vr 02.05
50 jaar Live! - Bob Marley Tribute

Rootsriders

Rootsriders keren terug met hun nieuwe show ’50 jaar Live! 1975 – 2025′, een eerbetoon aan Live! uit 1975 van Bob Marley & The Wailers! Met nummers van dit legendarische album én de band’s persoonlijke, favoriete songs van The King of Reggae, laat Rootsriders in Luxor Live andermaal zien waarom zij in de afgelopen 18 jaar zijn uitgegroeid tot “de beste Marley tribute band ter wereld!” (zoals geprezen door BBC Radio).

Live! – Bob Marley & The Wailers

Een eerbetoon wordt gegeven aan het legendarische live-album uit 1975, met daarop de iconische versie van No Woman No Cry. Het Amerikaanse magazine Rolling Stone rangschikte de song in 2004 op nummer 37 in hun ranglijst van de 500 beste songs aller tijden. Mede dankzij het succes van No Woman No Cry werden er wereldwijd meer dan 1 miljoen exemplaren van het album verkocht, destijds ongekende aantallen voor een reggae band!

Rootsriders

Rootsriders werd opgericht om de 25ste sterfdag van Bob Marley te herdenken en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlandse live muziekcircuit. De Sudanese Mo Alim is de huidige leadzanger van de band, waarvoor hij werd gescout via social media. Hij stuurde de band destijds een bericht waarin hij vertelde dat als ze ooit iemand nodig hadden met een stem zoals die van Bob, hij de man was… en zo geschiede!

De band haalde in 2022 de finale van het SBS6 programma ‘The Tribute, Battle of the Bands’. Hierdoor stond de band, samen met mede-finalisten, dat jaar in een uitverkocht Ziggo Dome!