MENU SLUIT
do 20.09.2018
Groundwork Rising Fall Tour

Ruben Hein

Groundwork Rising, het nieuwe album van Ruben Hein, is in alle opzichten een stap vooruit naar het begin. Naar het gevoel van ontdekken en terug naar waar het bij de muziek van Ruben Hein eigenlijk om draait: de stem en de piano. Samen met zijn band komt de zanger/pianist en verse winnaar van het tv-programma Wie is de Mol op 20 september naar Luxor Live.

Ruben Hein

Ruben Hein’s muzikale ontwikkeling bracht hem langs verschillende genres, stijlen en samenwerkingen met (inter)nationale grootheden. Het leidde hem naar verschillende awards, veelgeprezen albums en uitverkochte shows.

Alleen in de bossen, met enkel een oude rode piano werkte Hein aan zijn nieuwe album. Beïnvloed door artiesten als Radiohead, Thomas Dybdahl, Sufjan Stevens, maar ook Joni Mitchell, Randy Newman en Paul Simon, schreef Ruben met ‘Groundwork Rising’ een plaat die zo dicht mogelijk bij zijn intuïtie lag. Simpel, elegant en oprecht. Niet enkel de composities, maar vooral ook teksten. Het raakt je wel of niet. Vandaar ook de titel Groundwork Rising: de grondslag voert de boventoon.

Julian du Perron

Julian du Perron is een singer-songwriter uit Amsterdam. Zijn nummers verkennen het menselijk bestaan in het tijdperk van de millennial; ze beschrijven de moderne erfzonde, digitale liefde, de eenzaamheid in de massa en de hang naar faam. Eclectisch als het hart van de millennial pleegt te zijn klinkt Julian als een literaire salon waar John Mayer, Whitney Houston, Frank Ocean en Joni Mitchell de onderste steen boven proberen te krijgen.