MENU SLUIT
do 09.06.2022
Support: Will Knox

Scott Matthews

De Britse singer-songwriter Scott Matthews maakt verfijnde folk-achtige liedjes en prachtige, kwalitatief hoogstaande albums. De combinatie man-met-gitaar, zijn muzikale vakmanschap en bijna buitenaardse falsetstem doen onmiddellijk denken aan groten als Jeff Buckley, Nick Drake, John Martyn en Rufus Wainwright.

Scott Matthews

Scott Matthews houdt van constante ontwikkeling in zijn werk en zoekt naar prettige onverwachte uitdagingen. Op zijn komende, zevende studio-album vervangt minimale electronica de percussie, strijkers en houtblazers van zijn eerdere werk. Hiermee treedt Matthews buiten zijn normale comfort-zone en gaan plots vergelijkingen met artiesten als David Sylvian, Mark Hollis, Brian Eno en Thom Yorke op. In Luxor Live hoor je zowel nieuw materiaal als de hoogtepunten uit zijn hele oeuvre.

Will Knox (support)

Will Knox werd geboren in Londen maar heeft zich inmiddels in Nederland gevestigd. De singer-songwriter werkte in het verleden onder meer met Miss Montreal en Dotan en speelde in het voorprogramma van bands als BLØF, Racoon en HAEVN. Knox is een echte verhalenverteller in de traditie van artiesten als Leonard Cohen en Paul Simon. Hij werkte mee als schrijver aan vele nummers van andere artiesten, waaronder het winnende songfestivallied Arcade van Duncan Laurence. Dit jaar verscheen zijn nieuwe album Shedding + Blooming.