MENU SLUIT
vr 07.04.2017
With the Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Shirma Rouse sings Aretha Franklin

Luxor Live en Musis presenteren:
Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Shirma Rouse “Queen of Soul Celebration Concert”.

Shirma Rouse en het Jazz Orchestra of the Concertgebouw vieren de 75ste verjaardag van de onbetwiste Queen of Soul Aretha Franklin deze avond met de allerfijnste songs uit haar grootse carrière. Van wereldhits als Baby I Love You en Natural Woman tot gospel-klassiekers als How I Got Over en Billie Holiday’s God Bless the Child.

Shirma Rouse

Insiders kenden Shirma Rouse al als de achtergrondzangeres bij o.a. Anouk, Chaka Khan en het Metropole Orkest. Bij het grote publiek werd ze bekend door The Voice Of Holland. Inmiddels heeft ze drie albums op haar naam staan, waaronder een met enkel Aretha-nummers. Shirma is groot fan en in dit jaar vol Aretha-feestjes trapt ze af met dit spetterende verjaardags-concert met het Jazz Orchestra.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Het 17-koppige Jazz Orchestra of the Concertgebouw is de beste en meeste swingende bigband van Nederland. Met een ritmesectie van wereldklasse, fantastische blazers en dito solisten die tot de top van de Nederlandse jazzscene behoren. Het Jazz Orchestra treedt jaarlijks wereldwijd op met topartiesten van nationale en internationale faam. Afgelopen jaar gaven ze een spetterende show in Luxor Live met hammond-orgel-speler Lonnie Smith.