MENU SLUIT
do 02.01
Motörpunkrock-'n'-roll; support: Rotzorg

Skroetbalg

Skroetbalg (Drents voor ‘opschepper’ of ‘grootbek’) is naar eigen zeggen “een Nedersaksisch biercommando” dat met veel bravoure punkrock-‘n’-roll speelt. Skroetbalg bezingt branievol in het Drents, de zaken die het leven volgens de bandleden de moeite waard maken: bier, auto’s, methanol, kroeggevechten, Ponypark Slagharen, andermans moeders en hun geliefde provincie.

Skroetbalg

De band ontstond uit pure verveling tijdens de eerste corona lockdown in 2020 en is inmiddels een demotape, twaalf releases, 600K streams en een platendeal bij Suburban Records verder. Underground hits als ‘Bakkie de Man’, ‘Ponypark’, ‘Oen Moe’, ‘Stompen In De Kroeg’, ‘Koning van de N34’, ‘Hol Oen Bek’ en ‘Dommer Dan Bang’ kon je horen op festivals als o.a. Zwarte Cross, Sjock en Helldorado. Hun Motörpunkrock-‘n’-roll houdt het midden tussen Gang Green, AC/DC, Turbonegro, Misfits, Ramones, The Queers, Normaal, MC5, Motörhead en Peter Pan Speedrock; en knipoogt respect- en liefdevol naar oude en recente rockhelden.

Rotzorg (support)

Rotzorg is een 3-koppige punkband uit regio Arnhem-Doetinchem ontstaan eind 2022. Rotzorg maakt stevige, energieke en snelle Nederlandstalige punknummers met invloeden van her en der. Afgelopen Paasconcerten nog te zien in Luxor Live!