MENU SLUIT
do 11.11.2021
Double-bill

Roachford + Sniff ‘n’ the Tears

Voor deze show is een coronatoegangsbewijs nodig, meer info KLIK HIER.

In 1988 scoorde de zanger Andrew Roachford met de naar hem genoemde band Roachford een dikke hit in Nederland met het nummer Cuddly Toy. Naast de meerdere platina en gouden albums die hij solo en met band behaalde is hij al vanaf 2010 zanger bij Mike & the Mechanics.

Andrew Roachford staat bekend als fantastische zanger maar ziet zichzelf als muzikant die tevens zingt. Als songschrijver krijgt hij het voor elkaar om gevoelens waarvan je niet eens wist dat je ze had, om te zetten in woorden. Niet voor niets vroegen artiesten als Michael Jackson, Chaka Khan en Joss Stone hem om zijn liedjes.

Roachford

Op 11 september 2020 komt zijn nieuwste album ‘Twice in a Lifetime’ uit. Op de eerste single hoor je onmiddellijk de positieve mid-tempo soulpop waar Roachford inmiddels bekend om staat. Op het album hoor je diverse muzikanten van Amy Winehouse’s band en vind je een duet met Beverly Knight terug.

De band Sniff ’n’ the Tears, bekend van het nummer Driver’s Seat, komt naar Luxor Live! Zanger Paul Roberts en Les Davidson voeren samen oude en nieuwe nummers akoestisch uit en maken daarmee de langverwachte terugkeer terug naar het podium.

Sniff ’n’ the Tears werd gevormd in 1978 en had na het uitbrengen van hun eerste album Fickle Heart een wereldwijde hit met het nummer Driver’s Seat. In Nederland was dit in 1980, na het nummer One Love, hun tweede hit.

Sniff ’n’ the Tears

De laatste Europese tour van Sniff ’n’ the Tears was in 1992, een jaar nadat de band dankzij een auto-reclamespot een nr-1-hit scoorde in Nederland met hetzelfde nummer en daarmee een hele nieuwe generatie bereikte. De band maakte daarna nog meerdere albums maar trad pas weer op in 2018 in intieme setting. Op hun nieuwe album Jump en in Luxor Live, hoor je akoestische versies van Sniff ’n’ the Tears-nummers en niet eerder opgenomen werk.