MENU SLUIT
di 09.05.2023
Kroese presents

Solomon

Muziekwinkel Kroese presents Solomon in de bovenzaal van Luxor Live!

Solomon is een band met een indringende sound, vakkundig en gedurfd, met een eigenzinnige eigenheid en tegelijkertijd smooth en edgy. Solomon bewandelt haar eigen weg in het alternative/ indie-genre, in de voetsporen van internationale acts als Elbow, Bon Iver, The National, Editors en Radiohead.

Solomon

De muziek van Solomon is kan stil en sereen klinken, om vervolgens over te schakelen naar de grootse chaos, met schreeuwende gitaren, stuwende elektronische beats en rijke synths. Het debuutalbum, It’s All Downhill From Here, kwam dit jaar uit en is een avontuurlijke en persoonlijke weergave van de reis die Solomon de laatste drie jaar heeft afgelegd, verpakt in sfeervolle, melancholische songs. Christopher Elms (Björk, Ben Howard, Alanis Morissette) nam het album samen met de band op en mixte het in zijn studio in Stockholm. Tim Debney (Thom Yorke, Mumford & Sons, Bastille, Keane) verzorgde de mastering van de plaat.

Bij muziekwinkel Kroese zijn ze zo enthousiast over ‘It’s all downhill from here’, het debuutalbum van Solomon, dat de winkel er graag een Kroese Presents van maakt. Deze avond is dus een aanrader van de muziekfreaks aldaar!