MENU SLUIT
za 06.02.2016

Spawn + Thrashcan + Crashjaw

Begin 1992 ontstond Spawn als een Gelders antwoord op de dan ontluikende deathmetal-scenes uit vooral Florida & Scandinavië. In 1993 werd Before the Silence al uitgebracht, gevolgd door Dawnrazor in 1995. Inmiddels is de basis nog steeds death metal, maar klinken er ook andere invloeden door, voornamelijk uit de jaren zeventig (Black Sabbath, Deep Purple). Eind 1996 valt Spawn langzaam in een diepe slaap. De band wordt echter nooit opgeheven en bestaat dus nog tot op de dag van vandaag. Dit wordt bewezen als in 2005 een succesvol reünie optreden wordt gedaan waarin de nummers als vanouds knallen. Binnen de gelederen van de band voelt men zomer 2015 een hernieuwde behoefte om vanaf het najaar het jachtseizoen hernieuwd te openen. De koppen worden opnieuw bij elkaar gestoken. Onafgemaakte nummers worden bij de hoorns gevat en 6 februari 2016 gaat het gebeuren!

CRASHJAW is een driemansformatie afkomstig uit het oosten van Nederland. Met bandleden afkomstig uit bands zoals Strike First, Inborn Affection en Noisomed weet je dat deze band de beste hardcore met de zwaarste metal combineert, beïnvloed door bands als Biohazard, Slayer, Pro-Pain en Merauder. Na twee ep’s is het binnenkort zover dat het debuutalbum het levenslicht zal zien. En daarop klinkt Crashjaw harder en agressiever dan ooit.

THRASHCAN is een nieuwe Achterhoekse thrashmetalcoverband die zich richt het betere werk uit de jaren ’80: Slayer, Anthrax en Metallica, om er maar een paar te noemen. En ze spelen net zo strak als de originele thrashtitanen zelf, want de band bestaat uit de ervaren muzikanten Johan Godschalk (Wicked Mystic), Oscar Thijssen (Mortal Form), Vincent Wassink (Mortal Form), Michiel Kip (Death Squad) en Eelco Kuenen (Mortal Enemy). Zoals president Obama het al zei: “Thrash We Can!” FaceBook Thrashcan

In februari kan je met een bovenzaal Passe-partout voor maar 14 euro naar alle concerten die deze maand in de bovenzaal plaatsvinden!

Lees meer en bestel!

Do 04.02 Bewilder

Vr 05.02 Robin Borneman + Einfach Kurt (Kroese Records Labelnight)

Za 06.02 Spawn + Thrashcan + Crashjaw

D0 11.02 Amber Gomaa

Za 13.02 NankoSoul Albumrelease + John Frost

Do 18.02 Gerson Main & ’t Fanfare + Ruben Annink

Vr 19.02 Wolves dressed in Sheep + Alexi Lalas

Vr 26.02 Town of Saints