MENU SLUIT
za 21.10.2017
Door Frank Groothof, onderdeel van Sprookjesfestival

Peter en de Wolf

Ook dit jaar kan je in Luxor Live met het hele gezin genieten van een muzikaal sprookje tijdens het Sprookjesfestival. Om het 10-jarig jubileum van het festival te vieren hebben we misschien wel het mooiste en bekendste muzikale sprookje aller tijden geboekt. Frank Groothof (bekend van Sesamstraat) vertelt het verhaal van Peter en de Wolf; uiteraard begeleid door een hoop muzikanten.

Dit muzikale sprookje van componist Sergej Prokofiev is een mooi en bijzonder familieconcert. Fantastische, niet te evenaren muziek. Toch is er nu een nieuwe versie van dit verhaal – een samenwerkingsproject van getalenteerde Russische én Nederlandse kinderen. De jonge virtuozen van de befaamde Russische Gnessin Muziekschool in Moskou voeren Peter en de Wolf uit, samen met de winnaars van het Princes Christina Concours.

Het verhaal wordt verteld door Frank Groothof. Dit concert is op 10 december 2016 uitgevoerd in de Hermitage Amsterdam tijdens het jaarlijkse Russische Kamermuziekfestival “Winteravonden aan de Amstel”. Vanwege het grote succes is de voorstelling nu opnieuw in Nederland, uitgebreid met een schitterende animatiefilm, waardoor het verhaal ook voor de kleinste kinderen heel toegankelijk is.

Deze voorstelling belooft een mooie middag te worden voor muziek liefhebbende ouders, grootouders en natuurlijk de kinderen! Interactief, educatief en vooral leuk!

Een entree voor volwassenen is 13 euro; ben je 16 jaar of jonger dan betaal je 8 euro. Er kan om legitimatie gevraagd worden.