MENU SLUIT
do 16.11.2023
Support: Birmingham Electric

Starsailor

De Britse band Starsailor komt naar Luxor Live en viert de 20e verjaardag van het album Silence Is Easy. Dit album was de opvolger van het debuutalbum Love is Here uit 2001, waarmee de groep hun indie-/post-Britpopgeluid op de kaart zette en direct wereldberoemd werd!

Starsailor

Silence Is Easy werd geproduceerd door John Leckie (The Stone Roses, Radiohead), Danton Supple (Elbow, Doves) en Phil Spector (John Lennon, George Harrison) en bevat drie van de grootste hits van de band ‘Silence Is Easy’, ‘Born Again’ en ‘Four To The Floor’. Het titelnummer blijft de meest succesvolle single tot nu toe. In Luxor Live spelen ze het complete album en een selectie hits uit hun uitgebreide backcatalogus!

De band bestaat uit James Walsh (zang / gitaar), Ben Byrne (drums), James ‘Stel’ Stelfox (basgitaar) en Barry Westhead (keyboards).

Birmingham Electric (support)

Het voorprogramma wordt verzorgd door de elektronische muzikant, zanger en audio-engineer Andrew Evans. Als Birmingham Electric maakt Evans muziek die zich het best laat omschrijven als een moderne mix van synthpop, post-punk en new wave.