MENU SLUIT
zo 22.04
Support: Vikings in Tibet

Stuart Mavis

Stuart Mavis speelde vier(!) jaar op rij internationale showcases op Eurosonic en opende Eurosonic Air in 2017. Het talent van deze jonge zanger en band is ook opgemerkt door Sony Music Entertainment, die in 2018 zal de nieuwe EP, met daarop de single Ocean, zal uitbrengen.

Stuart Mavis maakt sterke popsongs met eigentijdse teksten. Live op het podium zet de energieke zeskoppige band een catchy popsound neer met gebruik van zowel akoestische instrumenten (gitaar en trompet) als elektronische (drumcomputer en synthesizers).

Stuart Mavis, echte naam Sjoerd Vriesema, groeide op in Groningen en begon daar op zeer jonge leeftijd met gitaarspelen. Via de poppunk-covers en zelfgeschreven britpopachtige liedjes ging hij experimenteren met een combinatie van het warme geluid van een akoestische gitaar en de donkere sounds uit een Roland 808 drumcomputer en analoge synthesizers. Sjoerd kaart in zijn nummers een aantal relevante thema’s aan, die de songs een zekere urgentie geven. De songs van Stuart Mavis zijn veerkrachtig, soms een beetje duister, maar vooral levenslustig en catchy.

Vikings in Tibet

Support deze avond komt van de Groningse indiepopband Vikings in Tibet die weidse sferen neerzetten op een stevige groove a la The National. Ze staan op Eurosonic, doen mee aan De Grote Prijs en reizen deze zomer af naar Rusland en verder door europa op twee internationale tours.