MENU SLUIT
zo 22.04.2018
Support: Vikings in Tibet

Stuart Mavis

Stuart Mavis speelde vier(!) jaar op rij internationale showcases op Eurosonic en opende Eurosonic Air in 2017. Het talent van deze jonge zanger en band is ook opgemerkt door Sony Music Entertainment, die in 2018 zal de nieuwe EP, met daarop de single Ocean, zal uitbrengen.

Stuart Mavis maakt sterke popsongs met eigentijdse teksten. Live op het podium zet de energieke zeskoppige band een catchy popsound neer met gebruik van zowel akoestische instrumenten (gitaar en trompet) als elektronische (drumcomputer en synthesizers).

Stuart Mavis, echte naam Sjoerd Vriesema, groeide op in Groningen en begon daar op zeer jonge leeftijd met gitaarspelen. Via de poppunk-covers en zelfgeschreven britpopachtige liedjes ging hij experimenteren met een combinatie van het warme geluid van een akoestische gitaar en de donkere sounds uit een Roland 808 drumcomputer en analoge synthesizers. Sjoerd kaart in zijn nummers een aantal relevante thema’s aan, die de songs een zekere urgentie geven. De songs van Stuart Mavis zijn veerkrachtig, soms een beetje duister, maar vooral levenslustig en catchy.

Vikings in Tibet

In de catacomben van een verlaten universiteitscomplex in Groningen staat de zelfgebouwde studio en thuishaven van Vikings in Tibet. In lijn met Grizzly Bear, Real Estate en Balthazar, maken zij muziek die kan worden omschreven als cinematic indie with a good solid groove.

De band is opgericht door twee broers met Deense roots, die al snel een onbezorgde Engelsman tegen het lijf liepen en een drummer uit de noordelijke klei trokken. In de nasleep van de in hun thuisstad goed ontvangen EP “Petrichor”, begonnen ze samen te werken met producer Matthijs Herder (The Black Atlantic, The Horse Company). Hieruit volgde de release van het album ‘Alchemy Ave’ in 2017.

Het allereerste buitenlandse optreden van Vikings in Tibet speelde zich af in een pub in de bergen van Wales, tegenover de cottage waar aan nieuwe nummers werd geschaafd. Deze reis is vastgelegd in de nieuwste videoclip “Shire”. Eenmaal weer thuis organiseerde de band een showcase tijdens ESNS 2018, in de prachtige synagoge in Groningen. Later dit jaar vertrekken de Vikings opnieuw – ditmaal in oostelijke richting – met shows in Duitsland en Rusland in het vooruitzicht.