MENU SLUIT
zo 11.10.2015
Noorse black metal

Taake + Dominanz + Orkan

Black metal-avond met drie bands uit Noorwegen!

Taake

Taake is de Noorse black metalband van alleskunner en enig vast bandlid Hoest. Voor zijn albums zondert hij zich af en speelt en zingt hij alles  zelf in; live komt hij altijd met een solide band om zijn nummers naar een live ritueel te vertalen. Kenmerkend zijn de hoge, bezeten krijsen van Hoest, begeleid door een dikke muur van intense, rauwe gitaarriffs en spijkerharde blastbeats. Genialiteit en gekte wisselen elkaar steevast af. Het vijfde volledige album getiteld Nooregs Vaapen uit 2011 is een absoluut hoogtepunt uit de black metalgeschiedenis.

Dominanz

Extreme metalband Dominanz uit het Noorse Bergen bracht recentelijk hun tweede album Noxious uit wat een stuk duisterder en krachtiger klinkt dan het debuut. De bijdragen van gastvocalisten zoals Abbath (immortl), Olav Iversen (Sahg) en Doro Korsvold (Fairy) maken het tot  een eclectisch geheel waarin je duidelijk invloeden van black metal terughoort. Laat je meevoeren en verslinden door Dominanz!

Orkan

Taake’s live gitarist Gjermund Fredheim vormde in 2008 samen met Byfrost drummer Rune Nesse de band Orkan. Ook deze uit Noorwegen afkomstige blackmetalgroep komt op 11 september met een nieuw volledig album uit op Dark essence Records. Met gastoptredens van Hoest en Helheim’s V’gander weten de liefhebbers genoeg.