MENU SLUIT
zo 22.05.2022
Support: Stella

TAPE TOY

TAPE TOY is en blijft een pretband, die kundig laveert tussen sprankelende pop en snedige rock. De band heeft een geheel eigen logica en gaat links als rechts voor de hand ligt. Nergens klinkt het geforceerd, nooit klinkt het als een trucje. Het klinkt gewoon als TAPE TOY.

TAPE TOY

We leerden de band TAPE TOY kennen als een stel onbezorgde jonge honden met een duidelijke missie; de boel op stelten zetten. Die onderlinge chemie was er al toen ze net begonnen en is nu zo’n drie jaar, zeven singles en een indrukwekkende rits optredens later nog sterker. Op het debuutalbum Honey, WTF hoor je een band die op alle vlakken is gegroeid. De productie en de performance zijn een niveautje omhoog gegaan. 2020 Was voor de uit Arnhem afkomstige zangeres Roos een persoonlijk rampjaar, wat tot gevolg had dat de nieuwe songs meer diepgang bevatten waarbij een donkere kant naar boven komt.

Stella

De Amsterdamse soft grunge band Stella sleept je mee door haar wereld vol lange nachten en tweestrijdige gedachtes. Stella is de band rondom vier muzikanten van het Conservatorium van Amsterdam die eerder al meespeelden met o.a. Dakota en Yasmine.

Sobere popliedjes met een donker randje. Met inspiraties als Big Thief, Pj Harvey en No Doubt. De bands debuutsingle ‘Kiss Me’ ging in première bij The Daily Indie én 3voor12. Vervolgens kon een 3voor12 Popronde Talent natuurlijk niet uitblijven. De band was al te zien bij Melkwegs Radar en Bevrijdingsfestival en in het najaar van 2021 door het hele land met rondreizend festival de Popronde, waarbij ook nieuwe muziek wordt verwacht.