MENU SLUIT
zo 21.05.2017
Kroese Records Label Night

The Cubical + The Shady Greys

Een vette garage/bluesrock double-bill van bands die beiden in 2017 een nieuw album uitbrengen op het Arnhemse label Kroese Records.

The Cubical

Het uit Liverpool afkomstige The Cubical maakt een heerlijk aanstekelijke mix van pop, blues en 60’s garagerock. Meest opvallende aan het geluid van The Cubical is het stemgeluid van zanger Dan Wilson. Hij klinkt als een kruising tussen Tom Waits, Captain Beefheart en Howlin’Wolf.

Hun debuut album Come Sing These Crippled Tunes namen ze op in de Sunset Sound Studio, in Hollywood en werd geproduceerd door Dave Sardy (Oasis, Johnny Cash, Primal Scream, Marilyn Manson), een vroege bewonderaar van de band. De plaat werd lovend ontvangen. In 2011 werd de opvolger It Ain’t Human gereleased en een jaar later volgde Arise Conglomerate, opgenomen op een 4-Track Reel-to-Reel Bandrecorder in Berlijn en Liverpool.

Op 19 mei verschijnt alweer hun vierde studioalbum Blood Moon op Kroese Records, tevens de eerste buitenlandse release op het Arnhemse label.

Toch is The Cubical een band die je vooral live moet ervaren. Ze zijn inmiddels de hele wereld al over gegaan, al dan niet aan de zijde van grote namen als Bob Dylan, Mark Lanegan, Kiss, The Black Lips, Kelley Stoltz, Blondie, Chris Isaak and The Magic Band – om er maar een paar te noemen.

The Shady Greys

The Shady Greys is een Amsterdams duo dat vuige lo-fi blues-garage maakt, enkel gebruik makend van een cajón en voetpercussie (geen drums), bijgestaan door ruige gitaar riffs, razende vocalen en hoge dosis energie. Maatschappelijke onvrede en eenvoud zijn zowel in de studio als op het podium de norm.

Sinds 2012, betrad The Shady Greys vrijwel ieder denkbaar podium dat ons land rijk is. In 2014 werden ze geselecteerd voor Nederlands grootste rondreizende muziekfestival, de Popronde. En met optredens in o.a. Duitsland, Frankrijk, België en Zwitserland, weten ze inmiddels ook buiten onze landgrenzen wie The Shady Greys zijn. Zo speelde het duo al voor artiesten als Mac Demarco, DeWolff, Girl Band, Reverend Deadeye, James Leg en King Mudd. Hun eerste volwaardige album wordt in 2017 uitgebracht op Kroese Records.

Blood Moon pre-order actie

Bestel nu het nieuwe album van The Cubical, ‘Blood Moon’ op CD bij Kroese en ontvang als dank gratis de volgende twee extra’s:
1. een download voor ‘Wastrels’: een 21 tracks tellend album vol met B-sides, live opnames en outtakes.
2. een exemplaar van het door The Cubical in 2012 uitgebrachte Arise Conglomerate op CD.

Meer over deze speciale pre-order actie lees je HIER.

 

Op donderdag 18 mei kan je bij Kroese Arnhem al een voorproefje van deze show verwachten. The Cubical speelt deze avond een instore vanaf 18.00 uur!