MENU SLUIT
do 01.03.2018
Support: Maurice van Hoek

The Dawn Brothers

Alhoewel The Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, het zijn wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief.

The Dawn Brothers

Bas, Levi, Rowan en Rafael overrompelen met uitmuntende muzikaliteit het publiek als een bliksemstoot om vervolgens met heerlijk zompige grooves te beklijven. Deze jonge kliek vrije vogels laat zich inspireren door vertakkingen als blues, gospel en sixties rock. Impulsief jaagt de band de overtreffende trap na, met gouden melodieën als het onwrikbare fundament. De losgebarsten energie die vrijkomt, prikkelt en voedt de noodzaak om compléét uit je dak te gaan.

Op 23 maart 2017 verscheen het album ‘Stayin’ Out Late’ op V2 Records. Geproduceerd door niemand minder dan Mischa Den Haring (T-99), Pablo van de Poel (DeWolff) en opgenomen in Pablo’s Electrosaurus Southern Sound Studio’s presenteren de Dawn Brothers een indrukwekkend debuut.

Het afgelopen jaar overheerste de drang om zoveel mogelijk te spelen en met meer dan 50 optredens in zalen en op festivals, op Eurosonic Noorderslag 2017 én als onderdeel van de selectie van ’s lands grootste rondreizende popfestival de Popronde (met tevens een optreden in Luxor Live) kunnen we niet anders dan concluderen dat The Dawn Brothers in deze ambitie met vlag en wimpel is geslaagd.

Maurice van Hoek

Met Maurice van Hoek heeft Nederland er een country-fenomeen bij. “Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient.” aldus van Hoek die in 2018 een nieuw album op Dox Records uitbrengt. Zijn eerder uitgebrachte album lokte zeer lovende recensies uit van de pers tot en met aan Nashville toe!