MENU SLUIT
vr 24.11.2017
Support: Clean Pete

The Kik

Het heeft even geduurd, maar The Kik, de bekendste Neerlandstalige bietband ter wereld, bracht in januari een nieuw album getiteld ‘Stad en Land’ uit. Nog steeds doorspekt van het tijdloze jaren ’60 geluid. Maar verrijkt met nog meer muzikaliteit, emotie en humor. En altijd op het scherpst van de snede.

The Kik heeft niet stil gezeten na het uitbrengen van het album ‘2’ in 2014. De band heeft een zeer uitgebreide club-, festival- en theatertour achter de rug, scoorde een hit met hun Nederlandstalige bewerking van een Chef’Special nummer én er werd een album opgenomen met de recent overleden protestzanger Armand.

Voormannen Dave von Raven en Arjan Spies komen opnieuw naar Luxor Live en worden zoals altijd bijgestaan door bassist Marcel Groenewegen, toetsenist Paul Zoontjes en drummer Ries Doms. Maak je op voor een avond bietmuziek van de bovenste plank!

Clean Pete

Vervlochten samenspel en samenzang zoals alleen verweven genen die kunnen brengen; de tweelingzussen Loes en Renée Wijnhoven en band verzorgen deze avond het voorprogramma. Onder de naam Clean Pete Frisse brengen zij frisse popliedjes met vuige gitaren en een cello.  Zoals alle fundamentele dingen in het leven komen de liedjes van de twee in prachtige dualiteit: koesteren en van je afbijten, viespeuk afblijven en hier komen, ijdelheid en jongens-nijd, naar buiten kijken en lekker binnen blijven (want het regent – regen is stom en nat – ik blijf in bed naast jou).