MENU SLUIT
vr 06.05.2016
Woeste garagerock met een twist

The Mighty Ya-Ya + Los Cojones del Toro

The Mighty Ya-Ya, een vierkoppig monster: gedreven door een organische ritmesectie, een harmonica-speler die op en over de rand speelt en een gitarist die gewetenloos de grenzen tussen clichés en originaliteit passeert.

Na het gelijknamige debuutalbum uit 2012 is The Mighty Ya-Ya wederom tot ons gekomen. Ditmaal met het tweede album “Magnum Sonus”. En groots klinkt het inderdaad! Een slag heftiger dan de voorganger.
Garagerock met een eigen draai? Stonerblues? Compleet-over-de-top? Noem het wat je wilt maar de Ya-Ya “Tells it like it is”: altijd groovend, rockend en druipend met ziel.
Pardon? Nou, denk aan QOTSA die met John Lee Hooker een nummertje doen over dezelfde microfoon. Tom Waits in complete Zulu-outfit die een seventies afro-beat combo leidt. Jack White en King Crimson die een op één akkoord stuiterende rockopera brengen met de versterkers harder dan goed voor je is. Of aan Arthur Lee’s Love dat, geassisteerd door een bende Kozakken, “Stairway to Heaven” door de wringer trekt.
Gordels vast en ervaar hoe The Mighty YaYa de trommels, snaren en smoelschuiven in een baan om de aarde speelt zonder zich druk te maken over een veilige terugkeer op aarde. To ignorantly go where no man has gone before: 12 tracks woeste energie die met super-sonische snelheid door de stratosfeer raast.

So put the needle in the groove: here’s something that’s gonna make you move!

Los Cojones del Toro

Desertrockband Los Cojones del Toro zal vanavond de spits afbijten. Invloeden van stoner en grunge zijn duidelijk hoorbaar, maar de kern van de muziek is wel een bepaalde rauwheid die goed bij de bandnaam past. De leden van deze band zaten vroeger in bands als Daybroke, San Andreas en The Fudge, dus zullen bij de kenners ook geen onbekenden meer zijn. Maar daar zul je als toeschouwer geen seconde meer over nadenken, deze band met kloten zal je meteen pakken en niet meer loslaten.