MENU SLUIT
vr 07.06.2019
Support: Cirrus Minor

The Naked Sweat Drips

De psychedelische rockband The Naked Sweat Drips brengt in april hun tweede album Pain in Healing uit via Butler Records (o.a. Claw Boys Claw, Maple, Wild Romance). Met dit beladen nieuwe album onder de arm komt het vijftal uit Boxmeer in een nieuwe samenstelling terug naar Luxor Live.

De aanloop naar dit album werd omringt door het tragische verhaal van bandlid Kristian Strik. De gitarist kreeg begin 2018 te horen dat hij uitbehandeld is aan een hersentumor. Zijn rechterhand valt uit en dient noodgedwongen de gitaar voor een synthesizer te verruilen. Samen met de band schrijft Kristian binnen drie maanden een laatste album: Pain In Healing. Het album werd in maart van hetzelfde jaar opgenomen met producer Pieter Kloos (Motorpsycho, Peter Pan Speedrock, The Devil’s Blood, Birth Of Joy). Zijn laatste show speelt Kristian Strik in een uitverkocht Doornroosje. Op 27 mei overlijdt hij op 24-jarige leeftijd aan de gevolgen van de hersentumor.

Pain in Healing

Pain In Healing belicht zowel de pijn, het verdriet en het verlies, alsmede het helende effect van de muziek, het verder gaan en het leven. De eigenzinnige rock die The Naked Sweat Drips liet horen op debuutalbum Psycho Sister, klinkt op Pain In Healing gelaagder. Songs als Patient, The Healing, Unpleasant Return en Mighty Fine zijn sereen en intens waarin rauwe emotie de boventoon voert.

Nieuwe samenstelling

Het gemis is en blijft groot, maar naarmate de tijd verstrijkt krijgt The Naked Sweat Drips steeds meer zin om weer te repeteren, spelen en het album af te mixen en uit te brengen. De band bestaande uit zanger Stefan Kollee, gitarist Winand Derks van de Ven, bassist Rick Veldkamp en drummer Jimmi Vos gaat verder zonder toetsenist, maar met gitarist Tjeu Raaijmakers. Zo gaat de band live als vijftal op volle oorlogssterkte aan het front verschijnen. Inmiddels heeft The Naked Sweat Drips zijn eerste show als vijftal erop zitten tijdens Eurosonic Noorderslag, Groningen.

Cirrus Minor (support)

Cirrus Minor is een Nederlandse alternatieve stonerrock band met leden uit Groningen en Arnhem. Drie man die samen een solide en energieke show neerzetten met stevige riffs, stomende ritmes en een stevige dosis fuzz. Hoorbaar is de inspiratie die ze halen bij bands als Kyuss, Spidergawd, QOTSA, Foo Fighters en Masters of Reality.