MENU SLUIT
zo 06.11.2016
Support: Reiger

The Posies

Grunge, powerpop, retropop, de inmiddels classic albums dear 23 en Frosting on the beater van The Posies dragen al deze kwalificaties. Feit is dat na ruim 20 jaar de songs de tand des tijds ruimschoots hebben doorstaan. Dream all day wordt nog steeds als een van de beste songs ooit beschouwd. Schrijvers Jon Auer en Ken Stringfellow gingen eind jaren ’90 hun eigen weg om in 2005 weer als The Posies het album Every kind of light uit te brengen.

Tijdens de voorbereidingen van de laatste tour kreeg de band twee verliezen te verwerken. In 2015 overleed drummer Darius Minwalla, in 2016 stierf bassist Joe Skyward. Deze immense verliezen weerhielden The Posies er niet van om hun nieuwe album Solid States te releasen, gevolgd door een Europese clubtour. The Posies presenteren zich vandaag als trio: Jon Auer, Ken Stringfellow en een sessie drummer. De bas zal uit de synthesizer komen. Een andere, maar niet mindere dimensie bij The Posies anno 2016.

Reiger

Wat zonder plan begon is vervolgens Reiger geworden. De band van Mathijs Peeters. Afgelopen jaren gespeeld met oa Joast en Unterwelten. In het verleden met The Gasoline Brothers en Sandusky. Dit is de eerste keer dat hij behalve gitaar speelt ook zingt. Live wordt hij bijgestaan door muzikanten van onder meer Drive Like Maria, Johan en Knalland, en in september komt EP#1 uit.

Miriam Moczko

DeArnhemse zangeres Miriam Moczko is door Ken Stringfellow gevraagd om twee liedjes mee te zingen tijdens de show! Miriam studeerde aan het conservatorium en was al eerder te zien in Luxor Live. Met haar band Madagaskar maaktz een combi van indie en trip pop.

 

Deze avond is een ‘Jack Friday’-avond. Check hier wat dat inhoudt