MENU SLUIT
zo 10.04
Double-bill

The Visual + Josephine Odhil

Luxor Live presenteert een double-bill met twee talentvolle alternatieve Nederlandse bands!

The Visual

The Visual is een alternatieve formatie rondom het duo Anna van Rij (zang/gitaar) en Timon Persoon (synths/elektronica). De twee ontmoetten elkaar aan Conservatorium van Amsterdam. Buiten de lessen om schiepen ze op organische wijze een geheel eigen vocabulaire.

Na het succesvolle album Moments Of Being (2019) groeit The Visual verder vanuit het dromerige, donkere geluid waarmee de band hoge ogen gooide bij o.a. 3voor12 en het Britse NME. Opkomende langspeler The Spirit Of Age klinkt de band grilliger en dynamischer, met sporadische uitspattingen die niet zouden misstaan op een plaat van Nick Cave of Wolf Alice. De sound laat evengoed meer warmte, sensualiteit en lichtheid binnen, wat je terug hoort op de fonkelende eerste single ‘Waves’. De live bezetting van The Visual is intussen ook nieuw: Van Rij en Persoon worden aangevuld door Django Trienes op gitaar en Christophe Claeys (Mark Lanegan, Balthazar) achter de drums.

Josephine Odhil

Josephine van Schaik speelde al eerder op festivals als Lowlands, Transmusicales en Into The Great Wide Open met haar voormalige band The Mysterons. Met haar nieuwe project Josephine Odhilcreëert ze mysterieuze songs die je mee zullen nemen naar een wereld ver van hier. Haar eerste twee singles Fly On The Wall en Be Your Better Self, die recentelijk werden uitgebracht op Unexpected Records, geven alvast een voorproefje van wat je van haar kunt verwachten. Haar debuutalbum zal in het najaar van 2022 verschijnen.