MENU SLUIT
do 22.09.2016
Support: Juanita Stein

Thomas Dybdahl

De uit Noorwegen afkomstige Thomas Dybdahl omschrijft zijn stijl als melancholiek en romantisch. In plaats van explosies probeert hij implosies in zijn muziek te laten plaatsvinden. Dankzij zijn soepele falsetstem en de weemoedige folk waar Dybdahl in grossiert wordt hij wel vergeleken met grote namen als Nick Drake, Jeff Buckley en zelfs Elliott Smith.”

 

Deze singer-songwriter is zeker niet de eerste de beste; heeft inmiddels 6 albums op zijn naam (op zijn eerste album ‘……That Great October Sound’ speelt hij alle instrumenten zelf), Noorse Grammy winnaar, Alternative Award winnaar, louter juichende kritieken voor zowel zijn live shows als zijn albums, enz. enz. In Luxor Live speelt hij een intiem concert waarbij ongetwijfeld ook werk van zijn dit jaar verschenen History EP te horen zal zijn.

Het voorprogramma wordt verzorgt door Juanita Stein. Zij is zangeres en gitarist bij de band Howling Bells en werkt momenteel aan haar solo-album dat begin 2017 uit moet komen. Stein heeft een zeer indrukwekkend cv en werkte in diverse projecten samen met bandleden uit bands als Coldplay, The Killers en The Kaiser Chiefs.