MENU SLUIT
vr 30.03.2018
Support: Bas Schröder (Swinder solo)

Tim Knol

Tim Knol bracht op 19 januari (2018) zijn vierde album ‘Cut the Wire’ uit; een liedjesplaat pur sang waarin de spontaniteit van zijn garage/powerpop-groep The Miseries doorsijpelt. Knol nam de liedjes op in een periode van anderhalf jaar met vaste kompaan en producer Anne Soldaat.

In de zeven jaar na zijn doorbraak in 2010 heeft Tim Knol nogal wat ervaringen opgedaan. Drie albums en optredens overal, maar volgens Tim ging hij vlak voor ‘Soldier On’ plat op zijn smoel. Zo voelde hij het toen hij het voor het eerst allemaal zelf moest doen.

Zonder druk van buitenaf heeft Tim uitgebreid de tijd genomen om zijn nieuwe plaat stapsgewijs uit te vogelen. “Ik heb ‘Cut the Wire zelf opgenomen in mijn eigen studiootje.” Later kwamen Anne Soldaat, Tangarine en Douwe Bob er ook nog aan te pas. Op ‘Cut the Wire’ is Knols persoonlijke vingerafdruk veel bewuster op de liedjes aanwezig dan voorheen.

In 2018 staat hij eindelijk weer op het podium en kan je de nieuwe Tim Knol horen en zien.

Bas Schröder (Swinder solo)

Bas Schröder maakt onder de naam Swinder met band of solo mooi opgebouwde folkrock en gevoelige singer-songwriterliedjes in de Groningse taal. Samen met Tim Knol werkt hij momenteel aan een nieuw album. Solo verzorgt Bas het voorprogramma tijdens de hele tour van Tim; dus ook in Luxor Live.