MENU SLUIT
vr 15.12.2017
Akoestische folk punk

Tim Vantol

Tim Vantol schrijft eenvoudige en eerlijke liedjes. Liedjes waarin woorden als “road” of “home” met enig regelmaat de revue passeren, maar die vooral verhalen over alles wat zich daartussen afspeelt.

De in Hoofddorp geboren troubadour speelde in verschillende punk- en hardcore bands, waaronder Antillectual. Enkele jaren terug besloot hij echter om het roer drastisch om te gooien, sindsdien maakt hij akoestische folk punk. Simpele, no-nonsense liedjes met het hart op de juiste plaats, waarin zijn roots toch bewaard zijn gebleven.

Vantol wordt vaak in één adem genoemd met Frank Turner (Million Dead), maar ook vakgenoten als Brian Fallon (Gaslight Anthem) en Dallas Green (Alexisonfire) schieten te binnen; allemaal ruilden zij de elektrische gitaar (tijdelijk) in voor een akoestische.

Zijn nieuwe album, de opvolger van If We Go Down, We Will Go Together, is net uit en is getiteld Burning Desires. Een mooie, persoonlijke plaat. Tim blijft er nuchter onder: ”Je hoeft niet de grootste artiest in de wereld te zijn, maar het is uiteindelijk wél jouw verhaal en je bent zelf het best in staat om het te vertellen.