MENU SLUIT
wo 18.04.2018
Support: Brendan James

Tom McRae

Eind 2017 bracht de Engelse singer-songwriter Tom McRae zijn achtste studioalbum getiteld The World, Oh The World! uit. Opnieuw een plaat vol melancholie en Toms persoonlijke kijk op de wereld.

Met een prachtige en breekbare stem zingt hij sombere teksten op wonderschone muziek. Of zoals de London Evening Paper al voor zijn fantastische titelloze debuut uit 2000 beschreef “an angel singing the Devil’s tunes”. McRae wordt wel vergeleken met groten als Bob Dylan, Nick Drake en Jeff Buckley, vooral door de intense wijze waarop hij zijn liedjes brengt. In Nederland brak hij definitief door met zijn optreden op Lowlands in 2001.

Dit jaar startte hij een Europese tour behorende bij het nieuwe album. Wegens het zeer grote succes van deze tour komt er een tweede deel dat hem voor een solo show naar Arnhem brengt. De show in Luxor Live is seated.

Brendan James

Support komt van de Amerikaanse pianist/ singer-songwriter Brendan James. James is een goedlachse verhalenverteller die zijn inspiratie haalt uit muziek van James Taylor, Bob Dylan en Elton John. Hij bereikte meerdere malen de nummer 1 positie in de singer-songwriter lijst op iTunes en zijn upbeat muziek werd voor meer dan 15 verschillende grote televisieseries gebruikt. James was eerder als support te zien bij acts als John Mayer, John Legend, Robert Cray, The Fray en Susan Tedeschi.