MENU SLUIT
vr 25.05.2018
Texas country

Tom Russell

De legendarische Amerikaanse singer-songwriter Tom Russell komt naar Luxor Live. Deze uiterst productieve cowboy is niet alleen muzikant maar ook kunstschilder, romanschrijver, muziekjournalist en criminoloog. Zijn debuutplaat met eigen band dateert alweer uit 1984 en inmiddels heeft hij maar liefst vijfendertig albums op zijn naam staan. Zijn muziek valt onder Texas Country en varieert van elementaire americana en folk tot tex-mex en country.

Russels songteksten lezen als literatuur en niet voor niets werden zijn nummers dan ook opgenomen door grootheden als Johnny Cash, Guy Clark en K.D. Lang om er maar enkele te noemen. Zijn in 2015 uitgekomen, 52 nummers tellende, folk-opera The Rose of Roscrae wordt tot de topalbums in folk en americana gerekend.

Hij was vijf keer te zien bij de Late Night TV-show van David Letterman en won meerdere prestigieuze prijzen. Tom Russell speelt solo in Luxor Live. Grijp je kans dus om dit intieme Texas Country concert van deze bijzondere alleskunner mee te maken.

Nb; deze show is seated.