MENU SLUIT
vr 26.05.2023
Trijntje Oosterhuis en Xander Vrienten

Trijntje zingt Vrienten met Vrienten

Met een album en een concerttour brengen Trijntje Oosterhuis en Xander Vrienten een eerbetoon aan componist, zanger, bassist, gitarist en Doe Maar-legende Henny Vrienten. Te horen zijn bewerkingen van nummers van zijn drie laatste soloalbums.

Trijntje Oosterhuis en Henny Vrienten

Trijntje Oosterhuis en Henny Vrienten kennen elkaar sinds het begin van Trijntjes carrière en waren fan van elkaars werk. De oprechtheid en herkenbaarheid van de teksten van ‘Nederlands beste songwriter’ hebben op Trijntje een enorme aantrekkingskracht. Diverse keren werkten ze ook samen. Zo schreef Henny voor Trijntje onder meer de tekst van Vlieg met me mee en zong Trijntje op Henny’s zeventigste verjaardag zijn nummer Het gaat niet over.

Xander Vrienten

Het idee voor een album met nummers van Henny Vrienten komt van Trijntje. In overleg met Henny zelf besloten Trijntje en Henny’s zoon Xander alleen nummers te kiezen van zijn laatste drie soloalbums; En toch…, Alles is anders en Tussen de regels, die hij zelf beschouwde als zijn meest persoonlijke. Henny was trots en vereerd met het project en drukte Trijntje en Xander op het hart er vooral mee door te gaan. Het album verschijnt op 27 januari 2023 en vanaf maart gaan Trijntje en Xander met een 5-persoonsbezetting op tour.

Suzy V (support)

Suzy V maakt filmische, soms bombastische en vooral catchy popsongs waar duidelijk haar Siciliaanse roots in terug zijn te horen. Op haar debuutalbum Sound of the Sea (2019) en de daarop volgende EP Pages Full Of Thoughts (2020) werkte ze samen met producer Wieger Hoogendorp (Caro Emerald, Goldband, Sophie Straat). De singles van Suzy kregen al veel aandacht op NPO Radio 1, Radio 2, Radio 5, NPO Soul & Jazz en RTL.