MENU SLUIT
vr 18.03.2016
Call it Luck

Van Velzen & the Hibby GBs (Kenia) @ Musis

Luxor Live i.s.m Musis & stadstheater presenteren Call It Luck. Let op: deze show vind plaats in Musis.

Samen met drie prachtige Keniaanse zangeressen en zijn band trakteert Roel van Velzen je op een voorstelling waar de energie van af spat.

Bij zijn bezoek aan Afrika werd VanVelzen uitgedaagd om zijn eigen muziek te spelen met lokale muzikanten, en dat inspireerde hem tot het schrijven van het album ‘Call It Luck’. Bij een vredesconcert ontmoette hij drie Keniaanse zangeressen; hun aanstekelijke energie, hun samenzang en de manier waarop ze bewegen werkte verslavend: “ik wilde niets liever dan bij ze in de buurt blijven”. Het lijkt een groot contrast, drie beeldschone donkere dames uit Kenia en vier stoere blanke jongens uit de polder, maar als ze samen muziek maken vallen alle grenzen weg.

‘Call It Luck’ combineert het VanVelzen repertoire met Keniaanse souplesse. Van kleine, ontroerende liedjes tot grote strijdliederen met veel vocaal vuurwerk. Deze swingende theatershow stuurt je positief geladen weer naar huis.

Over VanVelzen

VanVelzen staat bekend om zijn songs  (Baby Get Higher, Burn, When Summer Ends, Love Song en recent Call It Luck en Phoenix), zijn live reputatie, maar ook om zijn creatieve vondsten. Zijn publiek is altijd onderdeel van zijn show. Naast een begenadigd muzikant (hij ontving een gouden harp) is hij een theatermaker in hart en nieren.

Over The Hibby GB’s

Jaya, Neema en Diana zijn stuk voor stuk zeer geliefde sterren in Kenia. Wie ze ziet bewegen kan nauwelijks stilzitten en bij horen van hun stemmen waan je je diep in Afrika.