MENU SLUIT
vr 19.02

Vera Bon + Bovenste Knoopje Open

Let op: Deze show kan alleen plaatsvinden als de 1,5 maatregel niet langer van kracht is. Bij verplaatsing of annulering bieden wij u de mogelijkheid gekochte tickets te retourneren.

Twee opkomende Overijsselse Nederpopbands beklimmen het podium tijdens deze double bill om een knotsgekke virtuoze wervelwind te creëren. Bovenste Knoopje Open en Vera Bon zullen tijdens deze avond met elkaars nummers aan de haal gaan. Want wanneer je verliefd bent, dan moet je daar iets mee. En deze bands kunnen maar amper van elkaar afblijven!

Dit collectief geeft vanuit het Oosten een sterk geluid af in het Nederlandstalige muzieklandschap. Vanuit daar waar de zon op komt. Vanuit het Morgenland.

Vera Bon

Vera Bon is de vijfmansformatie rondom zangeres en liedschrijfster Vera Bon. Sinds 2017 maakt en speelt de band Nederlandstalige, poëtische pop. Naast drums (Leon Senger) en bas (Dion Schuur) zorgt het samenspel tussen accordeon (Dirk Overbeek) en elektrisch viool (Jurgen Houwers) voor een unieke sound.

Vera zoekt buiten wat ”hoort” of ”nou eenmaal” zo is naar haar eigen stem in het lawaai van alledag. Deze zoektocht resulteert in liedjes die gaan over mensen die zeggen hoe je leven moet, het verlangen naar kinderlijke onschuld en liefde die niet over rozen moet gaan maar over mensen.

Bovenste Knoopje Open

Bovenste Knoopje Open is een snoeiharde zomerbries. De ijshoofdpijn na een druipend raketje. Een barmhartige realiteitscheck. Met onder meer een gelikt polygaam strijkers echtpaar, algo-ritmische drum fills en nietsontziende taal. Met twee theatermannen op front en drie multi-instrumentalisten naast en achter hen bloeit elk optreden in haar potentie uit tot een broeierig, zwetend, openhartig samenzijn.


 

Dit evenement is verplaatst van donderdag 14 mei als direct gevolg van de op 23 maart 2020 door het kabinet aangekondigde extra verlenging van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19.

Voor de oude datum gekochte tickets blijven geldig, kaartkopers zijn hierover per e-mail op de hoogte gebracht en kunnen het aankoopbedrag terug krijgen als ze op de nieuwe datum onverhoopt niet kunnen.