MENU SLUIT
do 14.05
Morgenland

Vera Bon + Bovenste Knoopje Open

Dit evenement is opgeschort als direct gevolg van de op 23 maart 2020 door het kabinet aangekondigde extra verlening van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus COVID-19.

Kaartkopers worden hierover per e-mail op de hoogte gebracht. Wij zijn momenteel in overleg met alle betrokken partijen of dit evenement kan worden verplaatst of definitief wordt afgelast. In beide gevallen is het mogelijk om uw geld terug te krijgen.

Wij vragen om uw begrip voor de impact op de organisatie die de huidige situatie met zich meebrengt. Zodra er nieuwe info beschikbaar is wordt deze hier geplaatst en naar kaartkopers per e-mail gecommuniceerd.


 

Twee opkomende Overijsselse nederpopbands beklimmen samen het podium om een knotsgekke virtuoze wervelwind te creëren. Bovenste Knoopje Open en Vera Bon tellen gezamenlijk tien muzikanten. Als een verrukkelijke, muzikale orgie gaat dit collectief met elkaars nummers aan de haal. Want wanneer je verliefd bent, dan moet je daar iets mee. En deze bands kunnen maar amper van elkaar afblijven!

Dit collectief geeft vanuit het Oosten een sterk geluid af in het Nederlandstalige muzieklandschap. Vanuit daar waar de zon op komt. Vanuit het Morgenland.

Vera Bon

Vera Bon is de vijfmansformatie rondom zangeres en liedschrijfster Vera Bon. Sinds 2017 maakt en speelt de band Nederlandstalige, poëtische pop. Naast drums (Leon Senger) en bas (Dion Schuur) zorgt het samenspel tussen accordeon (Dirk Overbeek) en elektrisch viool (Jurgen Houwers) voor een unieke sound.

Vera zoekt buiten wat ”hoort” of ”nou eenmaal” zo is naar haar eigen stem in het lawaai van alledag. Deze zoektocht resulteert in liedjes die gaan over mensen die zeggen hoe je leven moet, het verlangen naar kinderlijke onschuld en liefde die niet over rozen moet gaan maar over mensen.

Bovenste Knoopje Open

Bovenste Knoopje Open is een snoeiharde zomerbries. De ijshoofdpijn na een druipend raketje. Een barmhartige realiteitscheck. Met onder meer een gelikt polygaam strijkers echtpaar, algo-ritmische drum fills en nietsontziende taal. Met twee theatermannen op front en drie multi-instrumentalisten naast en achter hen bloeit elk optreden in haar potentie uit tot een broeierig, zwetend, openhartig samenzijn.

Clazzi

Als kers op de spreekwoordelijke taart wil het zo dat binnen het collectief zich het dynamische duo Clazzi bevindt. Accordeonist Dirk Overbeek en cellist Job Huiskamp brengen muziek die niet aan stijl gebonden, maar altijd stijlvol is. Zowel Dirk als Job hebben hun wortels in de klassieke muziek, maar zijn daarnaast ook actief in de pop, jazz en theaterwereld. Deze veelzijdigheid is terug te vinden in hun repertoire. Klassieke werken, tango’s, jazz-standards en eigen composities, alles kan voorbijkomen. Met veel ruimte voor eigen interpretatie en improvisatie is elk concert weer verrassend.