MENU SLUIT
wo 01.05.2024
Support: Robin Kester

Wende

De veelzijdigheid van Wende als artiest is ongeëvenaard. Ze beweegt zich moeiteloos tussen verschillende muziekstijlen, variërend van pop en elektronisch tot jazz en klassiek en combineert deze stijlen al jarenlang in grensverleggende, interdisciplinaire albums en shows. Wende blijft zichzelf ontwikkelen met een unieke voordracht, expressie en podium vullende intensiteit.

Wende – Sterrenlopen

Samen komen we veel verder dan alleen. Dat is de belangrijkste conclusie van Wende’s nieuwste album Sterrenlopen. De plaat beschrijft haar zoektocht om naar zichzelf te kijken én naar anderen. Met dit langverwachte album neemt Wende een vloeiende afslag richting popmuziek. Het album wordt lovend ontvangen: “Wende kan poëtisch lief klinken, maar laat vocaal ook het achterste van haar tong zien. Ze is een intense artieste. Dat blijkt eveneens uit de bovengemiddelde teksten.”
Op dit album werkte ze samen met Froukje, S10, Jens van der Meij, Sim Fane en Koen van de Wardt (Klangstof).

Robin Kester (support)

Support-act Robin Kester maakt een eigenzinnige mix van pop, elektronische muziek, psychedelica vol donkere hypnotiserende spanningsbogen. De muziek van Kester varieert van statisch geladen nummers met tegendraadse ritmes, shoegaze-gitaren, onheilspellende triphop-atmosferen met dreigende sax-partijen tot zonovergoten melodieën, breekbare folk en raadselachtige dreampop.