MENU SLUIT
wo 04.07.2018
Support: Wolvennest

Wolves in the Throne Room

Invocation of Lightning, European summer tour 2018

Enige show in NL!

De Amerikaanse blackmetalband Wolves In The Throne Room is één van de meest gewilde bands in het genre. Sinds hun debuutalbum staan ze bekend om hun unieke mix van Scandinavische blackmetal, doommetal, dark ambient en folk met teksten die gaan over spiritualiteit, de kracht van de natuur en het mythische landschap van Noordwest-Amerika waar zij vandaan komen. Eco-Black Metal noemen ze het zelf.

Het trio experimenteerde met oude synthesizers en hecht duidelijk waarde aan een volstrekt eigen sound. Eind 2017 kwam het laatste album Thrice Woven uit, waarop ze weer terugkeren naar hun atmosferische blackmetal geluid wat toch de absolute kracht van de band is. Meerdere malen stonden ze op het podium van het Roadburn festival waar ze keer op keer een onuitwisbare indruk achterlieten. Ditmaal is Luxor Live aan de beurt.

Wolvennest

Het Belgische Wolvennest maakt een donkere psychedelische mix van blackmetal en krautrock . De band bestaat uit Kirby Michel (La Muerte), Corvus von Burtle (Cult Of Erinyes) en Marc De Backer (Mongolito) en zette zichzelf in 2016 ineens op de kaart met het fantastische debuutalbum WLVNNEST. Hypnotiserend met repetitieve gitaarriffs, psychedelische synths met bijna beklemmende drone geluiden en bezwerende zang.

 

Tijdschema

[19:30] Open
[20:00] Wolvennest
[21:15] Wolves in the Throne Room
[22:45] Verwachte eindtijd