MENU SLUIT
vr 24.03.2017
Americana double bill

Yellow Grass + Maurice van Hoek

Met Maurice van Hoek en Yellow Grass haalt Luxor Live opkomend Nederlands Americana talent in huis. Een mooie double bill voor de liefhebbers van Ryan Adams, The Eagles, James Taylor en Crosby, Stills, Nash & Young.

Maurice van Hoek

Maurice van Hoek (25 januari 1992) ontvlucht in 2015 het conservatorium en stelt in drie maanden Amerika vast dat country zijn leven is. Hij trekt naar de seventies countryfolk van The Eagles en James Taylor. Op zijn zwerftocht schrijft hij voor het eerst persoonlijke songs over zijn belevenissen en emoties. Ze vormen de basis voor zijn debuut album ‘Live Forevermore’.

In Amerika laat Maurice alles los. Hij voelt zich meer dan ooit aangetrokken tot country. “Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient.”
Maurice keert opgelucht terug, met een visie en eindelijk een reden te doen wat hij het liefst doet, songs schrijven.

Terug in Nederland voltooit hij zijn studie en werkt hij tegelijk aan zijn composities, zijn band en zijn eerste album. ‘Live Forevermore’ komt uit op 6 mei 2016. Maurice studeert cum laude af en krijgt lovende recensies op het album. Maurice speelt waar hij kan. Duo-optredens, huiskamerconcerten en de hoek van de straat, met zijn gitaar en mondharmonica.

In 2017 groeien Maurice en zijn band naar een hechte eenheid, hij schrijft veel nieuwe songs en stippelt een strak pad uit naar de toekomst. Drie singles kondigen vanaf 17 maart de komst aan van een nieuw album wat in het voorjaar van 2018 zal verschijnen, waarmee hij de ontwikkeling tot ‘Countryfenomeen’ voortzet.

Yellow Grass

Sinds hun oprichting in 2012 staat Yellow Grass bekend om hun warme Americana geluid. Vanaf de release van hun debuutalbum More Than You Should Know timmert de band succesvol aan de weg, en is het ze gelukt om voeten aan de grond te krijgen in de Nederlandse muziekscene.

Ze speelden al op Crossing Border Festival, in Paradiso, bij DWDD, en afterparties voor niemand minder dan The Dixie Chicks en Bryan Adams. En met het behalen van de 1,5 miljoen hits op Spotify (voor het titelnummer van hun laatste album), en het ontvangen van de titel van ‘Radio 2 Nieuwe Naam’ voor hun single Thunder zou je kunnen concluderen dat het goed gaat.

Yellow Grass haalt hun inspiratie uit bands als Crosby Stills & Nash, Fleetwood Mac, Ryan Adams, The Eagles, Venice and Civil Wars, en combineren dat met de energie die je van jonge muzikanten mag verwachten.