MENU SLUIT
do 27.10.2016
Brasilectro

Zuco 103

Etno Chic, zo heet het gloednieuwe album van Zuco 103, de band rondom de Braziliaans/Nederlandse zangeres Lilian Vieira. Eindelijk weer een nieuwe plaat dus en dat is goed om te horen, want het was eigenlijk al te lang stil rond Zuco 103. De band bestond nog wel, maar door allerhande projecten van de bandleden stond Zuco 103 jarenlang op een laag pitje. Maar met een nieuwe plaat en een tour is Zuco 103 helemaal terug van weggeweest.

De band brak eind jaren negentig door met een aanstekelijke mix van jazz, funk en dance met invloeden uit Afrika en Brazilië. Zangeres Lilian Vieira is met haar enthousiasme de absolute spil van de band, waarin ze wordt geflankeerd door haar twee vaste steunpilaren, drummer Stefan Kruger en Stefan Schmid (toetsen). Dat Zuco 103 niet gemakkelijk in een hokje is te plaatsen blijkt wel uit het feit dat de band in het verleden niet alleen speelde op het North Sea Jazz Festival maar bijvoorbeeld ook op Rock Werchter. De muziek wordt vaak omschreven als Brazilectro, maar daarmee doe je de band eigenlijk te kort. Want Zuco 103 brengt een grensoverschrijdende smeltkroes van stijlen, met een unieke, authentieke en originele sound.

Support komt van de uit Barcelona afkomstige maar in Nederland wonende Nadia. Nadia maakt een eclectische mix van Jazz, hiphop Braziliaanse en Afrikaanse muziek.