MENU SLUIT
vr 24.01.2020
Silent Disco + ArtEZ Big Collective + Marieke Polderman + Lola Peters + Oshunmare

Arnhemse Uitnacht

Op vrijdag 24 januari 2020 vindt de 3e editie van de Arnhemse Uitnacht plaats. Op verschillende locaties in de stad kan het publiek beleven wat Arnhem te bieden heeft op het gebied van kunst, cultuur en uitgaan. Voorstellingen, rondleidingen, exposities, workshops, lezingen en de uitreiking van de Cultuurprijs Arnhem. Het evenement vindt de hele avond en nacht plaats in de binnenstad en is overal gratis toegankelijk. Ook in Luxor Live pakken we weer fiks uit!

ArtEZ Big Collective + Marieke Polderdijk

Samen met ArtEZ Big Collective en Marieke Polderdijk zal er in Luxor Live een brug worden geslagen tussen theater, jazz en pop. Vanaf 20.00 tot 22.00 zal er een herhalend programma zijnmet korte voorstellingen van beide cultuurmakers. In de grote zaal speelt ArtEZ Big Collective concerten met afwisselende muziek. In de bovenzaal brengt Marieke Polderdijk de theatervoorstelling “Hier”, die je meevoert in verhalen over zelf vormgegeven landschapsrituelen.

ArtEZ Big Collective

Alsof ze al jaren samen spelen, zo lekker en gesmeerd klinkt het jonge ArtEZ Big Collective uit Arnhem. Deze club van ruim 20 studenten van de opleiding ArtEZ Jazz & Pop heeft dan ook niet de minste bandleiders: saxofonist en componist Frans Vermeerssen en violist Jasper le Clercq. Te verwachten: eigen werk van beide begeleiders, Michiel Braam, Gerschwin, Morricone en zelfs een groovy bewerking van Britney Spears kan voorbij komen. Met een zeer gevarieerde instrumentele line-up én zang bruist en swingt niet alleen het goedgevulde podium, maar ongetwijfeld ook het publiek!

Locatie: Luxor Live grote zaal
Speelschema:
20:00 – 20:30
21:00 – 21:30

Marieke Polderdijk speelt ‘Hier’

Wanneer kun je vrij wonen en bewegen in een lichaam, een landschap, een taal en een stem? Het antwoord op deze vragen zocht Marieke Polderdijk (24, Creative Writing ArtEZ) door in bomen te klimmen, zich op dijken en akkers uit te spreiden, heel veel te roepen en haar eigen stem te onderzoeken in deze zelf vormgegeven landschapsrituelen. De beelden, beweging, tekst en klank die hieruit voortkwamen, kwamen samen op de vloer in ‘Hier’: een interdisciplinaire (afstudeer)performance.

Locatie: Luxor Live bovenzaal
Speelschema:
20:30 – 21:00
21:30 – 22:00

Stille Uitnacht – powered by Zomervreugde

Met Stille Nacht toveren we Luxor Live om tot een Silent Disco paradijs! Tijdens deze speciale editie wordt de muziek verzorgd door het Zomervreugde Festival. Dit festival strijkt op 20 juni neer op Papendal en geeft tijdens de Uitnacht alvast een voorproefje wat je muzikaal kunt verwachten. Tune in op één van de drie kanalen en dans mee op de lekkerste tunes zoals je die ook op het festival terughoort. Van r&b/hiphop en latin naar house/techhouse en weer terug naar guilty pleasures, jij bepaalt zelf wat je wil horen!

Kanaal rood: r&b, hiphop, latin
Kanaal groen: guilty pleasures
Kanaal blauw: deephouse, techhouse, techno
Locatie: Luxor Live grote zaal
Speelschema: 23:00 – 04:00 (doorlopend)

Kanaal rood: Arnhemse r&b/hiphop/latin feestjes

Op het rode kanaal kun je lekker dansen en schuren op de fijnste r&b, hiphop en latin hitjes van toen tot nu. Met Arnhems populairste feestjes ModuM, La Rumba en Watermeloen is stilstaan deze avond geen optie!

Kanaal groen: hosted by Stiekem Dansen

Het guilty pleasure kanaal wordt gehost door Stiekem Dansen. Die stiekemerds draaien deze avond niet alleen de dikste hits, maar ook de foutste, rare en meest dansbare muziek voor op de dansvloer. Ze laten zich hierbij niet beperken tot jaartallen of genres, als jij er maar gewoon lekker (stiekem) op kunt dansen!

Kanaal blauw: hosted by Deepsense

Het blauwe kanaal wordt gehost door Deepsense. Verwacht de lekkerste deephouse, techhouse en techno platen van dit moment met DJ’s Johnny Mason en Steve Marthin!

Live acts

In de bovenzaal kun je (zonder koptelefoon) genieten van spannende elektronische live-acts, zoals de elektronische pop act Lola Peters en de Trip ’n Bass van Oshunmare.

Lola Peters

Lola Peters is een 19-jarige zangeres uit Arnhem. Afgelopen juni is haar eerste single, White Noise uitgekomen. Haar muziek vliegt van jazz naar neo-soul en van pop naar elektronische pop. Lola wil met haar muziek verhalen verhalen vertellen over de liefde en haar gedachtes en wil met haar stem de wereld om zich heen verzachten. Lola Peters wordt op gitaar bijgestaan door Gerrit van Balen.

Locatie: Luxor Live bovenzaal
Speelschema:
00:30 – 00:50
01:40 – 02:00

Oshunmare

Oshunmare is het project van de Ghanees/Arnhemse Kate Donkor, waarmee ze naar eigen zeggen Melectronic Trip ’n Bass maakt; een mengsel van garage, jungle, trip-hop, indietronica en nog een handvol spannende en voornamelijk elektronische invloeden.

Locatie: Luxor Live bovenzaal
Speelschema:
01:05 – 01:25
02:15 – 02:35

Het complete programma van de Arnhemse Uitnacht kan je vinden op www.arnhemseuitnacht.nl