MENU SLUIT
vr 19.01
Van oorsprong Arnhemse indierockers

Bettie Serveert

In 1991 ziet Bettie Serveert voor het eerst het levenslicht, ontstaan vanuit de Arnhemse undergroundband De Artsen. Als liedjesschrijver Joost Visser uit die band stapt gaan bassist Herman Bunskoeke en gitarist Peter Visser verder als Bettie Serveert, met voormalig Artsen geluidsvrouw Carol van Dijk en Artsen roadie Bernd Dubbe als respectievelijk zangeres en drummer.

Het daaropvolgende jaar brengt de groep het debuutalbum en instant-klassieker Palomine uit. Zowel in binnen- als buitenland wordt het vol lof ontvangen en levert het de band ook meteen optredens op, o.a. op Pinkpop en internationale tours met genre-genoten als Wilco, Jeff Buckley, Dinosaur Jr., Buffalo Tom en Belly.

In 2016 vierde de band met het album Damaged Good hun 25-jarig jubileum. Een zeer divers album waarop De Betties een als vanouds energiek, fris en brutaal geluid laten horen. Media zoals Musicmaker, Trouw en het Parool omschrijven Damaged Good zelfs als één van de beste albums die Bettie Serveert ooit heeft uitgebracht.

Happy Abandon (support)

Happy Abandon is een ‘orchestral indie-rock band’ uit Chapel Hill in North Carolina USA. In het twee-jarig bestaan tourde de band al flink en nu is er het debuutalbum “Facepaint” op het label Schoolkids Records. Denk Mumford and Sons meets Mogwai.