MENU SLUIT
vr 19.01.2018
Van oorsprong Arnhemse indierockers

Bettie Serveert

In 1991 ziet Bettie Serveert voor het eerst het levenslicht, ontstaan vanuit de Arnhemse undergroundband De Artsen. Als liedjesschrijver Joost Visser uit die band stapt gaan bassist Herman Bunskoeke en gitarist Peter Visser verder als Bettie Serveert, met voormalig Artsen geluidsvrouw Carol van Dijk en Artsen roadie Bernd Dubbe als respectievelijk zangeres en drummer.

Het daaropvolgende jaar brengt de groep het debuutalbum en instant-klassieker Palomine uit. Zowel in binnen- als buitenland wordt het vol lof ontvangen en levert het de band ook meteen optredens op, o.a. op Pinkpop en internationale tours met genre-genoten als Wilco, Jeff Buckley, Dinosaur Jr., Buffalo Tom en Belly.

In 2016 vierde de band met het album Damaged Good hun 25-jarig jubileum. Een zeer divers album waarop De Betties een als vanouds energiek, fris en brutaal geluid laten horen. Media zoals Musicmaker, Trouw en het Parool omschrijven Damaged Good zelfs als één van de beste albums die Bettie Serveert ooit heeft uitgebracht.

Reiger (support)

Reiger (Mathijs Peeters, 1976) is een meestergitarist met een imposant muzikaal CV​. Naast bands als The Gasoline Brothers en Sandusky heeft hij veel gespeeld als sessiemuzikant. Reiger heeft eigenlijk niets meer te bewijzen. Toch bleef er iets knagen. Reiger heeft nummers in zijn hoofd​. En die moeten eruit. En zo brengt Reiger uren, soms wel dagen achter elkaar door op zijn zolderkamer in Utrecht, om liedjes te maken.

Reiger’s debuut-ep ‘Number One​’ klinkt zoals je verwacht van een opgesloten muzikant die eindelijk naar buiten mag. Eigenwijs, bonkelig en stekelig, maar ook melodieus, rauw en vuig. Het debuut van Reiger doet denken aan een veel te korte roadtrip door het midwesten van Amerika. De gitaren van Reiger voeren je via country, blues en boogie naar een strakke garagesound. Live krijgt Reiger hulp van een stel rasmuzikanten en klinkt het net zoals op de EP: Rauw, energiek en volwassen.

Altoooooh!

Let op: als extraatje kan je na de show door blijven dansen bij Altoooooh! Je krijgt namelijk ook gratis toegang tot deze 90’s alternative party. We nemen je mee mee voor een ultieme alto roadtrip!