MENU SLUIT
zo 12.11.2017
Nederlandstalige Kraut

De Materie

De Materie presenteert op 12 november 2017 de nieuwe EP Moedig Voorwaarts in de bovenzaal van Luxor Live. Op de EP staan zes eigen nummers, waaronder het in juli uitgekomen Ik Weet Toch Hoe Dat Gaat. De Materie heeft zijn wortels in Arnhem en is voor zo ver bekend de enige band die Nederlandstalige Kraut maakt.

Na een tijdje Engelstalige liedjes te hebben gemaakt, besluiten Jack Kaat en Peter de Kok dat dit een doodlopende weg is. Beiden hebben Nederlands gestudeerd en komen tot de conclusie dat het Nederlands een prima taal is om in te zingen. De Materie is daarmee een feit.

Melodieuze liedjes ondersteund door structuren die uit de Krautrock afkomstig zijn, driestemmige zang en een bij vlagen gierende dialoog tussen jaren zeventig synths en leadgitaar. De Materie heeft een volstrekt eigen geluid ontwikkeld dat door veel mensen wordt gewaardeerd. Ze waren al te bewonderen op festivals en in clubs in het hele land maar hebben ook fans in Zuid Afrika, Canada, Duitsland, Oekraïne en Israël. Een optreden van De Materie is een optreden van een ongewone band, met ongewone liedjes maar met een bijzondere uitstraling.

Invloeden? Denk aan Luxemburg, Nick Cave, Peter Koelewijn en hier en daar wat Hawkwind.