MENU SLUIT
vr 22.12.2023

Elephant

Na de gelauwerde doorbraakplaat Big Thing in 2022, gaat de Rotterdamse indieband op de opvolger Shooting for the Moon het eigen cynisme te lijf met onweerstaanbare gitaarmelodieën, standvastige nonchalance en teksten die het routineuze net wat romantischer doen lijken. De zomerzon schijnt de vier vol op de neus en omarmen zullen ze het, want voor hen niets zo radicaal als rust en optimisme.

Elephant

Met een uitverkochte clubtour, de nodige airplay en het predicaat ‘veelbelovend talent’ uit handen van de Volkskrant, 3voor12 en 3FM zou je gerust kunnen stellen dat het Elephant voor de wind gaat. Voor hun tweede album schakelde de band de Vlaamse singer-songwriter Meskerem Mees en producer Pablo van de Poel (DeWolff) in. Ten opzichte van hun debuut ademt de opvolger bevrijding en de kalmte. Je hoort een hechte groep die koste-wat-kost iets móóis wil maken; met de fluwelen handschoenen van Andy Shauf, het timide postuur van Teenage Fanclub en The Feelies en de huiselijke warmte van Wilco.

Sofie Winterson (support)

Sofie Winterson is een alom gewaardeerde muzikant, artiest en songwriter momenteel woonachtig in Los Angeles. Geïnspireerd door een mix van shoegaze, dream pop en folk wordt haar muziek vaak omschreven als ‘magnetic’ (Nowness 2015), ‘soulful’ en ‘intimate’ (Billboard, 2018). Ze heeft getoerd door Azië, Europa en Noord-Amerika, waaronder shows tijdens het showcasefestival SXSW. Sofie heeft ook veel samengewerkt met prominente collega-artiesten, waaronder Fatima Yamaha, San Holo, Golden Vessel en Benny Sings. Ze speelt ook in de Amsterdamse wavepop-formatie MICH.