MENU SLUIT
za 23.03.2019
& The Black Eyed Dog

Ethan Johns

Ethan Johns is een producer, engineer, mixer, songwriter en multi-instrumentalist. Hij werkte 15 jaar in Los Angeles voordat hij terug ging naar zijn geboorteland Engeland en werkte samen met de allergrootsten uit de muziekscene in Los Angeles maar is nu terug naar zijn geboorteland Engeland. Met zijn band The Black Eyed Dog maakt hij een kruising tussen Britse Folk en Amerikaanse troubadourmuziek met een gezonde dosis inspiratie uit het onbekende.

Ethan Johns

Als producer, maar ook als drummer of gitarist werkte hij samen met Ryan Adams, Kings Of Leon, Ray LaMontagne, Paolo Nutini, Tom Jones, Laura Marling, Gillian Welch, Crosby, Stills & Nash, Whiskeytown, Eric Clapton, Paul McCartney, White Denim, Kaiser Chiefs, Joe Satriani, Crowded House, The Jayhawks, Joe Cocker, Emmylou Harris, John Hiatt, Counting Crows, Mark Eitzel, Rufus Wainwright, Stevie Nicks, Linda Ronstadt, Fish en U2. Hij heeft dit niet van een vreemde; zijn vader Glyn Johns was producer van bands als The Rolling Stones, Eric Clapton, Eagles, Led Zeppelin en The Who.

Dankzij de productie van klassiekers als Ryan Adams’ Gold en albums van Ray Lamontagne en The Jayhawks wordt Ethan Johns gezien als vader van het Americana-genre. Op het meest recente album (Amnesis, 2018) van Ethan Johns en zijn band hoor je invloeden van zowel Bob Dylan als the Grateful Dead terug.